Czyli cyklopem nie możesz kopać tylko ładować?
Spoko, fakt że cyklop nie zastąpi koparki ale Bartuś koparki też nie stworzył.
Poza tym chciałem pokazać tańsza alternatywę która moim zdaniem była by lepsza. Wystarczy dorobić inna łaskę i już masz koparkę.
Jeszcze nie...
Ale wypalanie laserem to faktycznie rozrzutność. Lepiej plazma plus obróbka wykańczająca otworów. Wyjdzie taniej i dokładniej. Ale kto bogatemu ... itd
chodzi o te naroża do spasowania, plazma tego nie zrobi w blaszce grubszej jak 6 mm, zwyczajnie nie ma szans, no a obróbka jakichkolwiek otworów po plazmie to chyba sam wiesz hehe, o gwintowaniu nie wspomnę
Przy obecnym nawale używanych maszyn rolniczo-budowlanych opłaca się jeszcze coś takiego budować????
Nie taniej i szybciej kupić nawet uszkodzony sprzęt i go przywrócić do stanu używalności.
Mieszkam na wsi i mam sąsiadów sprytnych młodych rolników, którzy tak właśnie robią.
Autora nie chcę zniechęcić ale ... po co wyważać otwarte drzwi ?
drzwi wywaza sie po to aby doswiadczyc ich wyważania, poza tym robie dla siebie a nie na handel
Dodane 5 minuty 20 sekundy:
a pileczka w druga strone, przy obecnej nawale chinszczyzny oplaca sie jeszcze budowac maszynki cnc? wniosek jest oczywisty, opłaca sie, ale nie takie gowniane byle co, tylko cos konkretnego.
hehe, poćkej poćkej, jeszcze nie skonczyłem zabawki, pewnie za miesiąc bedzie pierwszy odpał, sie pochwale "hydrauliką". Więcej wiary a nie w stylu "na pewno sie nie uda"
Ależ uda się, uda. I może nawet coś wygrzebie. Ale na pewno nie lepiej i taniej. A Volva na na dżojstik to tu nie widzę. A przy wyjściu z jakiejś podstawy to kto wie.