Nie będzie mu się chciało, za dużo zachodu a zbanować i tak mogą przy konkretniejszym podaniu adresu. A kiedyś by to nastąpić musiało żeby akcja miała sens. I oczywiście ograniczenie tylko zakładania tematów. Jak coś chlapnie w cudzym to jest podstawa do wywalenia.
Ograniczenia w dziale "Na luzie"
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 20
- Kontakt:
Re: Ograniczenia w dziale "Na luzie"
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
I tak trzymać, wycinać!
Przecież to zwykła sprawa - "moderatorskie" codzienne wejście na Forum i tak ma miejsce, a znalezienie takiego śmieciowego posta i usunięcie go to chwilka.
Wywalać bez litości... byłem i jestem wielce zdziwiony (łagodne słowo) widząc na Forum CNC jakieś cholerne bredzenia o przepięknej narzeczonej z pytaniami o pierścionek dla niej, czy inne podobne bezczelne wjazdy.
Pomogłem? Kliknij, proszę :-)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 12
No na szczęście nie ma tego jeszcze tyle, żeby trzeba stosować uczenie maszynowe i sztuczną inteligencję do wyłapywania delikwentów 

-
- Posty w temacie: 6
Zaproponował bym jeszcze żeby założyć jakieś kółko wzajemnej adoracji, wówczas żaden obcy i niepożądany element nie będzie miał racji bytu i nigdy tu nie zaistnieje.

Nie jestem zwolennikiem chaosu i anarchii absolutnej, dlatego spam z reklamami jak najbardziej można by usuwać jeśli komuś to przeszkadza.
Wygląda na to że niektórzy chyba muszą czytać wszystko jak leci, bo w innym przypadku spokoju ducha nie zaznają, więc trzeba im ulżyć jakoś.
Ale wolność słowa to podstawa wszelkiej wolności i to należało by wziąć pod uwagę.
To że o czymś nie będzie wolno napisać tu czy gdzieś indziej nie sprawi, że problem przestanie istnieć i nie będzie nas dotyczył.
Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.
-
amator7 pisze:Wygląda na to że niektórzy chyba muszą czytać wszystko jak leci, bo w innym przypadku spokoju ducha nie zaznają, więc trzeba im ulżyć jakoś.
Od kiedy to takie wielkie zło, jeżeli użytkownikom zależy na tym, żeby forum pozostało wolne od spamerów, kombinatorów marketingowych i im podobnych? Robi złe wrażenie jeżeli wchodzi się na forum, a tam połowa tematów w dziale na luzie jest z kryptoreklamami. Nie wspominając już o tym, że nie mamy obowiązku wspierać wątpliwej etycznie działalności ludzi, którzy próbują podstępem przemycić czyjeś linki tutaj, żeby poprawić ich pozycjonowanie w googlu.
-
- Posty w temacie: 6
Przecież nigdzie nie napisałem że to zło, a nawet więcej, napisałem żeby ulżyć tym którzy czują się w obowiązku.
I tak "góra" zrobi jak uzna za stosowne, istotne jest tylko to żeby miało to ręce, nogi i ludzką twarz.

Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.
-
Wiedziałem, że to do mnie wróci
Ale mimo wszystko nie przeczę sobie tak zupełnie, bo nie da się ukryć, że o życiu nie decydujemy, natomiast wariat z nożem to był przekoloryzowany przykład(słowo klucz), żeby wstrząsnąć publicznością. Jeżeli wszystkie symptomy wskazują na to, że będzie kryptoreklama to po co pozwalać aż do niej dojdzie (pozostawiając jednocześnie temat zaśmiecający w międzyczasie dział), zamiast zlikwidować problem zanim się rozwinie.