ja mam jeszcze w pamięci lata wstecz kiedy kręciło się 12 godzin korbami- nie było wtedy pojęcia CNCkamar pisze:Czyżby już nikt nie pamiętał jak się cięło na ręcznym posuwie ?

Kamar wiedziałem że, nie dzasz rady odejść, forum Cie uzależniło

ja mam jeszcze w pamięci lata wstecz kiedy kręciło się 12 godzin korbami- nie było wtedy pojęcia CNCkamar pisze:Czyżby już nikt nie pamiętał jak się cięło na ręcznym posuwie ?
Na ręcznym swego czasu to się toczyło .
Listwa do tego się nie nadaje.
Kyocera ma fajny przecinak - KGEHR 2525-3-T25... Dalej, garant, kyocera, iscar - ale jakieś konkretniejsze symbole?![]()
WZÓR pisze: ↑25 lis 2018, 11:01Na ręcznym swego czasu to się toczyło .
Pamiętam jak kiedyś posuw poprzeczny mi nawalił , a trzeba było sporo pokręteł z alu do potencjometrów wytoczyć.
Czoła splanowane ideał ..... , i żadnych vc nie potrzebowałem.![]()
Listwa do tego się nie nadaje.Kyocera ma fajny przecinak - KGEHR 2525-3-T25... Dalej, garant, kyocera, iscar - ale jakieś konkretniejsze symbole?![]()
Mariusz.
kamar pisze:Na filmiku zwalnia bo pewnie ma włączoną stałą prędkość skrawania
na filmie jest g96, widać że, wrzeciono się rozpędza
w kwasiaku najlepiej idzie SANDVIK , proponował bym płytkę na średni posuw, łamaczu CM gat 1125vetronk pisze: ↑23 lis 2018, 16:52Cześć, potrzebuję porady. Obecnie używam przecinaka 2.25mm oraz 3mm kennametal, listwa. Niestety uważam że cena/jakość wypada blado i potrzebuje czegoś wytrzymałego, najlepiej z płytka dwustronna, niekoniecznie listwa, może być cały przecinak, byleby mógł uciąć wałek fi40 / 45 max. Szerokość płytki najchętniej nie mniejsza niż 2 i nie większa niż 3. Materiał jaki tnę to stal i kwasiak. Pzdr
no tak, płytki z Aliexpressvetronk pisze: ↑25 lis 2018, 11:40Mówimy o takich płytkach?
https://www.google.pl/amp/s/m.aliexpres ... 10329.html