No tak ,wspominałem iż tematy o elektroakustyce są niebezpieczne .....Będzie sporo ludzi o różnym "widzeniu" tych samych zjawisk...
Dodane 14 minuty 47 sekundy:
Natomiast zaskakują mnie bardzo pozytywnie wypowiedzi kolegi strikexp ......
Nie.... , uprzedzam tu jakieś głupie uwagi , nie znamy sie i nie kolegujemy !....
ten wpis strikexp'xa o tym jak pracuje zwykła struna .....lepszego wpisu Ja bym nie zrobił .
To że instrumenty tradycyjne nie generują Równych Fal Dzwiękowych , to że właśnie ten fakt jest w Miły sposób przez nas słuchaczy odbierany ....
napisałem iż być może za jakiś czas syteza elektroniczna dogoni tworzeniem dzwieki naturalne ale to będzie za jakiś czas ....Narazie leży i kwiczy.
A .uwaga drobna ,są tak zwane samplery ale to inna bajka .....
Dodane 8 minuty 22 sekundy:
---------------------------
Poruszyłem tez temat strojenia instrumentów ,osoba do ktorej była ta wypowiedż skierowana ...nie wie oco chodzi ....A ja czasem tak mam iż nie wyjaśniam do końca oco chodzi .....Jeśli sie troche odblokuje o poczyta ,znajdzie info o muzie i strojeniu które nie spodoba sie jemu .....okaże siem iż te instrumenty elektroniczne nie generują takich fajnych brzmień jak to sugerował.
Dodane 1 minuta 16 sekundy:
PS lubie brzmienia elektro ale jednocześnie słysze ich niedoskonałości ....
Dodane 1 minuta 20 sekundy:
Ale prosze ,temat jest o wzmacniaczach !

Czy jedynie Ja mam pisać coś konkretnego o wzmacniaczach ?
Dodane 1 minuta 12 sekundy:
A , do kolegi "jasiu" ,musisz osłuchać sie z wzmacniaczem lampowym ,potem wszystko sie wyjasni....
Dodane 14 minuty 52 sekundy:
A jeszcze jedno do kolegi jasiu... Piszesz coś takiego że niby wzmacniacz ma działać sam sobie a głośnik sam sobie ,że wzmacniacz ma przekazać głośnikowi tylko czysty sygnał ,dobrze to rozumiem ?
Wyjaśnie tobie jasiu... iż pomiędzy głośnikiem a wzmacniaczem istnieje dwutorowe połączenie ,czyli nie tylko wzmacniacz daje sygnał do głośnika ale też sam głośnik daje bardzo silnly sygnał do wzmacniacza .I niema Mocnych ,to wzajemnie wpływa na prace .Bardziej podatne na ten efekt są wzmacniacze tranzystorowe i s tąd między innymi tak wielka ich rozpiętość pod względem jakości brzmienia .Nie istnieje coś takiego jak idealny wzmacniacz oddzielony od głośnika ....
Dodane 1 minuta 18 sekundy:
N ate tematy toczono dziesiątki tysiecy godzin rozmów

ale wszystko zawraca do dobrych konstrukcji wzmacniaczy i gorszych .Zapodałem schematy dwóch konstrukcji zamiast toczyć gadki bez sensu.
Dodane 3 minuty 39 sekundy:
PS ,obydwie te konstrukcje osłuchałem....
Dodane 20 minuty 11 sekundy:
Przepraszam iż nie odpowiedziałem wszystkim w sposób wystarczający.