Kajak mało kto kupuje, ponieważ go nie można pokazać i podbudować swojego Ego.
Nawet nie masz pojęcia jak mnie śmieszycie nieznajomością realiów branży IT

Uświadomię Cię jak to działa żeby nie było że kręcę. Po pierwsze drogie rzeczy wykonuje się w dużej cześci jako aplikacje wewnętrzne. Tzn, możesz wpisać w przeglądarkę adres i zobaczyć ekran logowania. No i tyle sobie popatrzysz, Często nawet nie jest napisane co to jest, co najwyżej logo właściciela. Zarejestrować się nie można bo konta są dawane tylko pracownikom danej firmy itp
Tego typu rzeczy jest pół internetu, tylko nie ma tego w google z oczywistych powodów. Jak się zna adres to można nawet dostać się na panel logowania do elektrowni jądrowej (oczywiście tam można tylko np zobaczyć odczyty a nie wysadzić reaktor).
Część takich aplikacji jest dostępna wyłącznie poprzez VPN. Więc nawet ich nie można zobaczyć jak się nie ma ważnych dostępów do danego VPN. chyba nie sądzisz że dałbym Ci takie dostępy i otrzymał za to wyrok więzienia?
U mnie to jest gdzieś 30-50% rzeczy które wykonuję, zależy w jakim okresie liczyć. Pozostała część (pomijając urządzenia IoT) to są rzeczy zwykłe w Twoim rozumieniu.
I teraz pytanie do Ciebie, gdybyś opracował całą linię produkcyjną i robił na niej pieniądze. To czy byś opowiadał ile co kosztowało na forach a potem patrzył jak konkurencja doprowadza Cię do upadku?
Z pewnością nie, i nie życzy sobie tego też zamawiający u mnie. Bo to co zamawia służy do robienia pieniędzy. Pomijając że od niektórych to mógłbym za takie coś dostać nawet pozew. To na pewno byłbym u niego spalony, a także u klientów których on mnie poleci.
Nie wiem w czym masz problem, że coś widoczne w przegladarce kosztuje 10 tyś czy że ja robię takie rzeczy? To postaram Ci się to udowodnić. Ale musisz mi sprecyzować w czym konkretnie tkwi Twój problem. Bo te Wasze wywody na temat branży IT jak na razie są oderwane od rzeczywistości i szkoda mi czasu na dalsze tłumaczenie w formacie A4.
Zawsze możesz napisać że jestem fantastą i zarabiam 2000zł netto. Mnie to naprawdę zbytnio nie rusza i nie mam potrzeby udawadniania że jest inaczej