witam.
zastanawia mnie czy ten program ma możliwość podziału ścieżki wg oprawki.
przykład mam strasznie głębokie wyjecie z rożnymi skośnymi nieregularnymi ściankami a na dnie jest fakura oraz na tych skośnych ściankach też. Chodzi o to żeby obrobić wszystko trzeba wysunąć w oprawce er32 frez fi4 na 90mm chciał bym obrobić co sie da z długością 40mm a resztę z wysięgiem 90 operacje zgrubne jak i na gotowo. jedyne co to przychodzi mi ograniczyć zakresem ale to by się sprawdziło tylko w ściankach bez pochylenia.
kontrola oprawki narzedzia - podział scieżki wg oprawki
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re: kontrola oprawki narzedzia - podział scieżki wg oprawki
Kopiujesz obrobke i dzielisz poziomami Z, chyba najprostsze rozwiązanie. Wydaje mi się ze podział ścieżki również jest, ale w edgecam już nie siedzę, więc może ktoś inny doradzi.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
poziomy nie zalatwiaja sprawy bo dużo obróbki można by było zrobić krotkim frezem na dnie detalu wiec to tez odpada
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Aloha
Pozdrawiam.
Jeszcze się z tą opcją nie spotkałem. :/ Może kiedyś wprowadzą.malpa500000 pisze:czy ten program ma możliwość podziału ścieżki wg oprawki
Dobrze Ci Kolega radzi, dziel i rządź. Zakresy, punkty startu i głębokość obróbki powinny pomóc.malpa500000 pisze:poziomy nie zalatwiaja sprawy bo dużo obróbki można by było zrobić krotkim frezem na dnie detalu wiec to tez odpada
Pozdrawiam.
Live long and prosper.
-
pytam poniewaz z tego co wiem inne programy maja cos takiego np nx.capt.d. pisze: ↑02 wrz 2018, 17:28AlohaJeszcze się z tą opcją nie spotkałem. :/ Może kiedyś wprowadzą.malpa500000 pisze:czy ten program ma możliwość podziału ścieżki wg oprawkiDobrze Ci Kolega radzi, dziel i rządź. Zakresy, punkty startu i głębokość obróbki powinny pomóc.malpa500000 pisze:poziomy nie zalatwiaja sprawy bo dużo obróbki można by było zrobić krotkim frezem na dnie detalu wiec to tez odpada
Pozdrawiam.