Avalyah pisze: ↑24 sie 2018, 11:15
Ale co, chce Kolega płacić 500zł po to, żeby zadawać konkretnemu silnikowi ilość kroków, zliczać i wyświetlać gdzieś?
Dokładnie to chcę. Mam ustawić na sterowniku ruch o 25mm - sterownik ma to wykonać i pokazać na wyświetlaczu aktualną pozycję zderzaka. i oczywiście w międzyczasie trzymać silnik żeby zderzak nie odjechał.
Wiem że się da na Arduino. Ale ja nie jestem biegły w programowaniu. Modyfikacja kilku wartości w istniejącym programie jest na moim poziomie (jeśli jest to w kodzie dobrze oznaczone). Natomiast zrobienie czegoś nowego to dla mnie nie do przeskoczenia. Nawet zastosować gotowych bibliotek bym nie umiał. No i generalnie to też czasu brak na eksperymentowanie.
Gdyby w handlu było gotowe rozwiązanie na Arduino - to właśnie tego szukam, ale nie znalazłem nic konkretnego toteż temat do kolegów czy się nie rzucił w oczy gotowiec
Sterownik z profi który był planowany kosztuje w przybliżeniu 1000zł. Tu już mam chinola za 480. Szukam odpowiednika jeszcze tańszego jak się uda. Mi potrzebne niewiele funkcji. Nie musi mieć kolorowego ekranu

nawet mały OLED mnie zadowoli