zasada działania grawerki laserowej
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
zasada działania grawerki laserowej
Cześć,
trafiłem w internetach na grawerkę laserową i podziwiając prędkości grawerowania zacząłem się zastanawiać jak wykonywany jest ruch lasera? czy tam w środku pod soczewką jest jakieś lusterko, które zmienia swoja pozycje i zmienia kierunek lasera?
https://diolut.pl/znakowarka-grawerka-l ... gKSYvD_BwE
trafiłem w internetach na grawerkę laserową i podziwiając prędkości grawerowania zacząłem się zastanawiać jak wykonywany jest ruch lasera? czy tam w środku pod soczewką jest jakieś lusterko, które zmienia swoja pozycje i zmienia kierunek lasera?
wszystko jest trudne zanim stanie się łatwe
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Re: zasada działania grawerki laserowej
Dokładnie.
Są 2 lustra w osi X i Y i one kierują wiązkę na soczewkę.
Wpisz sobie w Google „głowica galvo”
Pozdrawiam
Są 2 lustra w osi X i Y i one kierują wiązkę na soczewkę.
Wpisz sobie w Google „głowica galvo”
Pozdrawiam
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
witam. Mam laser fiber i problem którego nie potrafię rozwiązać. Chciałbym wyłączyć w EzCad przelot lasera ten ostatni. Dokładnie...gdy laser już wygraweruje np. logo, na samym końcu robi jeszcze jeden przelot taki szybki, co za tym idzie na logo pojawiają się poziome kreski. Czy można to wyłączyć?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
To o czym mówisz to chyba robi obrys. Ale nie powinny być żadne kreski. Pokaz zdjęcie jak to wyglada.
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Z małym zastrzeżeniem. To nie grawerka a znakowarka.zzzZZZ pisze: ↑28 lip 2018, 10:18Cześć,
"Kiedy niesprawiedliwość staje się prawem, opór staje się obowiązkiem".
Thomas Jefferson.
Thomas Jefferson.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Znakowarka 30 W bez większego problemu graweruje miedż i mosiądz.Grawerujemy elektrody miedziane do drążarki na głębokość 0,5 ÷ 0,7 mm.Trwa to trochę czasu,ale efekt końcowy przyzwoity.Stal tylko znakuje.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Kontakt:
I co rozumiem oprócz głowicy wsadzone coś tego typu http://www.cnlasermarking.com/index.php ... d=36&id=16 ??
zacząłem się zastanawiać nad kupnem fiberka i prosił bym was o rady na co zwrócić szczególną uwagę, jakieś polecane firmy?
kolego @BoTag mógłbyś się pochwalić swoim laserem? (model, moc, jakieś fotki podczas pracy/efekt końcowy?)
zacząłem się zastanawiać nad kupnem fiberka i prosił bym was o rady na co zwrócić szczególną uwagę, jakieś polecane firmy?
kolego @BoTag mógłbyś się pochwalić swoim laserem? (model, moc, jakieś fotki podczas pracy/efekt końcowy?)
wszystko jest trudne zanim stanie się łatwe