bartuss1 pisze: ↑24 mar 2016, 06:57
wymiary w cm to dokładnośc pewnie plus minus 0,5cm hehe
Nie mędrkuj ! okrąg 19 cm przy dokładności profesjonalnych maszyn 0.05 + - 2 mm
Czym się różni 190mm od 19 cm ?
Z większą dokładnością wykonuję otwory ręczną frezarką ! a nie profesjonalną maszyną CNC i ten tekst dorówna Pan sobie papierkiem ściernym

nie po to płacę grube pieniądze za wycinanie na CNC żebym jeszcze poprawiał.
Ciekawe czy coś w jakości się zmieniło w ciągu 2 lat ? !
Poszedłem inną drogą zamawiam 1 szablon i wykonuję ręcznie ! na 40 kółkach oszczędzam ponad 2000 zł i nie chodzi o oszczędności tylko
dokładność !!!! czas wykonania - paradoksalnie szybciej to wykonuję, skończyło się narzekanie firm dlaczego tak mało kółek do wycięcia
płakanie że MDF to kiepski materiał do frezowania, nie ma czasu bo projekty inne czekają !
Dodane 11 minuty 49 sekundy:
RobWan pisze: ↑30 mar 2016, 22:20
Subwoofer?
Ciekaw jestem za ile to Tobie wycieli/wytną?
Ta rameczka ma 10 mm ścianki. Trzeba mocowania podciśnieniowego, lub każde z osobna przykręcać, zrobić mostki.
Trochę myślenia.
Jak poniżej 300 zł to masz dobrą cenę.
Robert
30 zł za 1 metr + przygotowanie projektu w innym miejscu było na godziny i gość więcej ustawiał przeliczał ( nie wspominając że musiałem stać przy maszynie i pomagać ) a dokładność w milimetrach.
1.5 metra jeden element = ~ 45 zł + urlop + dojazd + koszt projektu + spieprzony materiał - poszło się je...

z 1500 zł za wycięcie + pozostałe koszty.
Za spieszony materiał poświęcony czas i wycinanie kupiłbym chińską CNC która dokładniej zrobi niż profesjonalne maszyny źle skalibrowane lub fachowcy którzy nie potrafią obsługiwać maszyn CNC z dużą dokładnością.