Witam Was!
Chciałbym Was podpytać o namiary na firmę, która sprzeda mi dobrą frezarkę cnc (mini) do obróbki metalu (niewielkich detalów: max 100 x 100 mm), dokładności roboczej 0,01 mm i cenie max. 20 tys. zł.
Z góry dziękuję.
Dobra mini frezarka cnc (do 20k zł)
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Re: Dobra mini frezarka cnc (do 20k zł)
A który konkretnie parametr specyfikacji wymaga cudu? Nie znam sie więc strzelam że chodzi o 0.01mm lub (w domyśle) do kupienia w Polsce...
Z ciekawości sprawdziłem cenę taig cnc (goła maszyna 2300$ i prawdopodobnie mozna zapomnieć o 0.01mm) i tormacha pcnc 440 (6000$ nie mam pojęcia jaka dokładność) ale ceny amerykańskie - z cłem i transportem będzie poza limitem... nie wspominając o tym że to gołe maszyny a kolega pewnie chciałby gotową do pracy?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Widzę że masz status elita forum więc myślę że wieś dlaczego się nie da. Kolega jeszcze nie sprecyzował jakie metale. Jeśli myśli o stali to polecam moją odpowiedź powyżej. Jeśli aluminium mosiądz itp. To może się uda znaleźć jakiegoś wykonawcę, ale będzie ciężko do tej kwoty.grg12 pisze: ↑02 lip 2018, 18:56A który konkretnie parametr specyfikacji wymaga cudu? Nie znam sie więc strzelam że chodzi o 0.01mm lub (w domyśle) do kupienia w Polsce...
Z ciekawości sprawdziłem cenę taig cnc (goła maszyna 2300$ i prawdopodobnie mozna zapomnieć o 0.01mm) i tormacha pcnc 440 (6000$ nie mam pojęcia jaka dokładność) ale ceny amerykańskie - z cłem i transportem będzie poza limitem... nie wspominając o tym że to gołe maszyny a kolega pewnie chciałby gotową do pracy?
Dodane 4 minuty :
Ja chyba mogę polecić taką maszynkę. Kolega ma ich produkt i jest zadowolony. Ta cena za strasznego golasa ze słabym wrzecionem ale chyba nic lepszego w tych pieniądzach nie znajdziesz. ( nie mogę wkleić linka więc napisz sobie na allegro mlm żeliwna cnc od firmy z Tychów )
Ostatnio zmieniony 02 lip 2018, 22:21 przez MarioMAX, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Nie mini ale wszyscy piszą że jest dobra cena i maszyna: frezarka-leadwell-t92615.html?sid=0af44 ... dca8ee3889
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
z tym 20 tys to trochę Pan przesadził, ale jak trochę Pan dołoży, to można kupić coś prostego.
W kwietniu widziałem w Niemczech Deckel Maho DMU 35M na Sinumeriku 810D. Odczyty "Ball-bara" pokazywały, że maszyna robi do 0,01 mm, rocznik jakoś początek lat 2000, cena około 10 tys EUR.
Maszyna bez magazynu.
Jak by co, mogę dać namiary.