Chińskie DRO
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 57
Re: Chińskie DRO
Koszt może i jest, ale za to komfort pracy wzrasta niesamowicie z takim systemem. No i raczej zmieścisz się poniżej 2 tysięcy, może coś przyoszczędzisz też na koszcie przesyłki, jeżeli byś zamawiał od jednego sprzedawcy.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 27
Również rozglądam się za takim zestawem i dopadły mnie pewne wątpliwości. Mianowicie bardzo popularne są zestawy typu GCS900 mi udało się namierzyć w dobrej cenie coś o symbolu SNS z liniałami 0.005mm.
I tu pojawia się pytanie czy ktoś używa DRO o symbolu SNS, jeśli jest taka osoba to może podzieli się wrażeniami jak mu się sprawuje. Zastanawiam się czy warto dołożyć do zestawu GCS900.
I tu pojawia się pytanie czy ktoś używa DRO o symbolu SNS, jeśli jest taka osoba to może podzieli się wrażeniami jak mu się sprawuje. Zastanawiam się czy warto dołożyć do zestawu GCS900.
-
- Posty w temacie: 27
Dokładnie i dlatego pytanie czy ktoś używa.bartek122 pisze: ↑14 mar 2018, 09:41Bardzo tani komplet:
https://www.aliexpress.com/item/DRO-3-a ... 263.2Eoutj
Ale jest również w takiej cenie:
https://pl.aliexpress.com/item/free-shi ... 275.bP8dvs UPS

-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 5
Ciekawe na czym polega różnica w cenie.
Rozumiem ze kupujac z tych aukcji dostajemy linialy o lacznej dlogosci 1m?
Jak dobierać dlugosc liniałów do frezarki? Po polu roboczym?
Rozumiem ze kupujac z tych aukcji dostajemy linialy o lacznej dlogosci 1m?
Jak dobierać dlugosc liniałów do frezarki? Po polu roboczym?
-
- Posty w temacie: 46
Liniał powinien mieć faktyczny zakres pomiarowy(a nie długość całkowitą) przynajmniej równy, a najlepiej nieznacznie większy by mieć margines bezpieczeństwa niż zakres ruchu stołu w danej osi do której zostanie zamontowany (czy innego detalu, głowicy, itp..)Jak dobierać dlugosc liniałów do frezarki? Po polu roboczym?
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
Wybierasz sobie dla każdej z osi jaką chcesz mieć długość, a nie łącznie. Z tym raczej nie ma problemu, tyle samo płacisz za 200mm co i za 1000mm.
-
A, na to warto zwrócić uwagę. Ten, który ja kupowałem ma 49 ocen ze średnią 4.8, w takim przypadku to prawie jak gwarancja, że wysyłają co trzeba i wszystko działa. Z drugiej strony nie raz kupowałem produkty, które nie miały żadnych ocen i też nie było problemu.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 5
Dokladnie tak jak mówisz, miałem tak samo.
Kolejna sprawa to ochrona kupującego. Sprzedawca dostaje pieniądze dopiero jak kupujący zatwierdzi ze wszystko jest ok.