Bezdradność
Ciężki temat na uczelni
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 22
Re: Bezdradność
A no właśnie, takich mamy projektantów. Narysować da się wszystko, później martw się człowieku jak to wykonać. Dlatego nasz Doktor od PKM nie powiedział nigdy dosłownie, były teksty w stylu "do wykonania potrzebne są tresowane mrówki" itp. Krwi nam napsuł ale później nieliczni którzy przeżyli - wychodzili z jego zajęć z jako taką wiedzą na temat rysunku, projektowania - uczył MYŚLENIA. Ale co krwi nam napsuł, ile kuew poleciało to nasze. Teraz wspominam to z uśmiechem i mam pełen szacunek do niego. Od 10 lat nie mam na co dzień styczności z rysunkiem ale we łbie siedzi to co nam wbił do naszych pustych łbów.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
- Kontakt:
Ostatnio mi gość też przyniósł rysunek konstrukcji słupowej gdzie słupy były gięte z blachy - podstawa 150mmx150mm i wysokość 3.5m
Spawy obustronne 

-
- Posty w temacie: 1
-
- Posty w temacie: 9
- Kontakt:
Akurat ten słupek od biedy dałoby radę. 3 metrowa tyczka z wózkiem spawalniczym na rolkach i by poszło
Ale nie chciało mi się wózka robić ani ze zleceniem męczyć 

-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 25
Witam Panowie ! Nie wiem czy ktoś z was by się tego spodziewał ale zaliczone standardowo z wyknięciem błędów
A o to co przeszło.
Czepienie się tylko o to że zaznaczony gwint kreskowany nie wiem po prostu jak to wyłączyć w inventorze, no i nie jest tak długa potrzebna i połączenie gwintowane wykonać w podłożu i to wszystko dał 3
Dodane 1 minuta 7 sekundy:
Panie ******
Osadzenie korpusu we wgłębieniu już załatwia problem. Wystarczy tylko zabezpieczyć śrubą przed wypadnięciem.Uwaga! Na przekroju nie kreskujemy śrub.
A oto wiadomość od niego

Czepienie się tylko o to że zaznaczony gwint kreskowany nie wiem po prostu jak to wyłączyć w inventorze, no i nie jest tak długa potrzebna i połączenie gwintowane wykonać w podłożu i to wszystko dał 3

Dodane 1 minuta 7 sekundy:
Panie ******
Osadzenie korpusu we wgłębieniu już załatwia problem. Wystarczy tylko zabezpieczyć śrubą przed wypadnięciem.Uwaga! Na przekroju nie kreskujemy śrub.
A oto wiadomość od niego