Wcale nie.
podwodne łodzi zdalnie sterowane- oto co jest na topie
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Re: podwodne łodzi zdalnie sterowane- oto co jest na topie
Z tego co wiem to łodzie podwodne pod wodą używają fal długich i średnich do łączności z bazą. Fale takie nie będą nośną dla dużej przepustowości danych. Pozostaje zatem duża sztuczna inteligencja takiego podwodnego drona.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Oprogramowanie istnieje już na androida chociażby. Mając arduino oraz moduł bluetooth i telefon z androidem można mieć zdalnie sterowany pojazd (no trzeba jeszcze arduino zaprogramować). Wielu ludzi buduje zdalnie sterowane modele czołgów z drugiej wojny na takich podzespołach. Potem budują makiety i robią sobie symulacje bitew pancernych. Skala czołgów to zwykle 1/35.
Natomiast łodzie wydają się dziwnym pomysłem. Jak już zauważono woda jest tak mało przejrzysta zwykle, że tego życia podwodnego się nie ujrzy raczej po prostu. No ale są różne perwersje więc czemu nie ? do poszukiwania skarbów na dnach jezior może się to jakoś nada
Natomiast łodzie wydają się dziwnym pomysłem. Jak już zauważono woda jest tak mało przejrzysta zwykle, że tego życia podwodnego się nie ujrzy raczej po prostu. No ale są różne perwersje więc czemu nie ? do poszukiwania skarbów na dnach jezior może się to jakoś nada

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Koszty wdrożenia na pewno będę miał mniejsze gdy tego nie zrobię na tablecie/telefonie (ale i nie na gotowcu, są inne metody żeby to zrobić).
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Będąc kobietą, mam nieodparte wrażenie, że taką mini łódź podwodną będzie łatwiej zgubić w glonach, niż drona w powietrzu 
W przypadku drona można jeszcze mówić "Zgubiłam, ale w tamtą stronę poleciał!", ale z podwodniakiem?
Panie, to może być gdziekolwiek... Zainwestować w dobry gps

W przypadku drona można jeszcze mówić "Zgubiłam, ale w tamtą stronę poleciał!", ale z podwodniakiem?
Panie, to może być gdziekolwiek... Zainwestować w dobry gps

Zawsze bierz pod uwagę fakt, że możesz się mylić.
T. Pratchett
T. Pratchett