Jest ale po wpisaniu jednej literki ,następne są cyframi, sprawdzę w poniedziałek dokładnie.
Mam instrukcie programowania w domu i tam niema komend literowych ,tak samo nie można pisać komętarzy literowych, jedynie z kąputera.
sinumerik 810T
programowanie
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Re: sinumerik 810T
Chyba się rozpędziłem z tą klawiaturą i chyba nie da rady wpisać litery O, pomyliłem się z 0, resztę liter z DIAMON raczej tak.
Dlatego myślę ze to polecenie jest nieodpowiednie do wersji sterownika, to nie to samo co np: 810D
jjanusz pisze:Mam instrukcie programowania w domu i tam niema komend literowych ,tak samo nie można pisać komętarzy literowych, jedynie z kąputera.
Dlatego myślę ze to polecenie jest nieodpowiednie do wersji sterownika, to nie to samo co np: 810D
Albercik
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 8
-
Jeszcze raz zwracam się do kolegów, o pomoc w rozwiązaniu powyszszego problemu.
niedość że masz pracę to jeszcze pieniądze byś chciał
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Kurde, mam taki mróz w "serwerowni", że nie wejdę doń...
A propos "NUMS-ofilów: Maniek-operator (teraz emeryt) wykorzystywał Sin. 810T w trybie pracy wg promienia w osi X
do sprawdzania programów na NUMS - czy PPP (pkt początkowy programu) pokrywa się z PKP (pktem końcowym programu).
Ale Sinumerik jest przecie do wygodnego pisania w średnicach dla osi X.
A propos "NUMS-ofilów: Maniek-operator (teraz emeryt) wykorzystywał Sin. 810T w trybie pracy wg promienia w osi X
do sprawdzania programów na NUMS - czy PPP (pkt początkowy programu) pokrywa się z PKP (pktem końcowym programu).
-
Jak na razie pisze promieniowo ,ale cięźko się ustawia i pisze, czekam cierpliwie na wskazówki jak to przestawićCNC-Bogi pisze: ↑27 lut 2018, 15:01Kurde, mam taki mróz w "serwerowni", że nie wejdę doń...
Pozdrawiam
niedość że masz pracę to jeszcze pieniądze byś chciał