Szybkie mocowanie uchwytu ER
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
Re: Szybkie mocowanie uchwytu ER
JA to mam wrażenie że on nic nie robi tylko gada i robi zakupy na aliexpress
Freza faktycznie sobie kup, lepiej pogonisz przynajmniej jeden etap prac przy robotach 

Profesjonalnie zajmuję się amatorstwem...
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 12
Frez to dobry element do nauki bo musi być dokładny. Jak toczyłem wałki to nie zwróciłem uwagi na bicie, a tutaj jest wyraźnie widoczne po najechaniu nożem.
A że taki frez kosztuje na aliexpress z 200-300zł a ja jestem VATowcem. To i zrobienie go jest dość opłacalne. Wytaczadło kupiłem bo za trudne, ale frez... w końcu mam okazję toczyć stożek.
A że taki frez kosztuje na aliexpress z 200-300zł a ja jestem VATowcem. To i zrobienie go jest dość opłacalne. Wytaczadło kupiłem bo za trudne, ale frez... w końcu mam okazję toczyć stożek.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Jeszcze jest do zrobienia "skrawarka karuzelowa", strikexp jak zrobisz tą skrawarkę to daj film pokazujący pracę tego urządzenia.Blady pisze:przynajmniej jeden etap prac przy robotach
-
a ja dla odmiany jestem na ryczałcie i lepiej opłaca mi się kupić narzędzie. Może zmień sposób rozliczania się z US albo zacznij robić w końcu coś co przynosi dochody
Frezy wierz mi lepiej kupić niż robić na minilathe... Za samą tulejkę er i uchwyt dasz więcej niż 3setki...

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Ja sobie wytaczadło, frez do jaskółek i głowice na ER40 zrobiłem sam, a nie mam żadnego wykształcenia technicznego... Różnica między mną a Tobą jest taka że ja miałem na to czas, a Ty wszędzie podkreślasz że musisz robić szybko bo tego czasu nie masz. dla mnie wniosek jest jeden zamiast robić narzędzia kup je i rób robotę na którą masz tak mało czasu!strikexp pisze: ↑30 sty 2018, 23:33Frez to dobry element do nauki bo musi być dokładny. Jak toczyłem wałki to nie zwróciłem uwagi na bicie, a tutaj jest wyraźnie widoczne po najechaniu nożem.
-
- Posty w temacie: 1
W ramach uściślenia w mini-lathe we wrzecienniku jest MK3 a w koniku MK2.
Serwa DC Rulez!!!
Frezowanie gwintów
Frezowanie gwintów

-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 12
Możliwe, właśnie przyjechałem do warsztatu to jak będę miał dłuższą chwilę to pójdę i zmierzę.
A ten frez to mi potrzebny tylko hobbystycznie.
@Blady
Uchwyt kosztuje 2 setki a tulejka ER32 z 10-15zł (nieźle na nich zarabiają na allegro)
https://www.banggood.com/100mm-ER-32-Co ... rehouse=CN
A ryczałt mi się nie opłaca, pracuję jako programista wyłącznie dla VATowców. I mam z tego taki dochód że żadne drobne robótki typu wałek do krajzegi dla sąsiada, mnie nie interesują.
A ten frez to mi potrzebny tylko hobbystycznie.
@Blady
Uchwyt kosztuje 2 setki a tulejka ER32 z 10-15zł (nieźle na nich zarabiają na allegro)
https://www.banggood.com/100mm-ER-32-Co ... rehouse=CN
A ryczałt mi się nie opłaca, pracuję jako programista wyłącznie dla VATowców. I mam z tego taki dochód że żadne drobne robótki typu wałek do krajzegi dla sąsiada, mnie nie interesują.
-
Jak masz kupić tuleje er 32 za 10-15pln i do tego taką samą nakrętke to lepiej dalej mocuj w uchwycie bo różnicy znacznej nie odczujesz... chociaż frezy czy płytki u chińczyka są znośne to jakość tulejek różni się od tych droższych znacząco.