Frezareczka
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Re: Frezareczka
kiedyś używałem linuxa, jarało mnie to że jestem "ponad" windziarzy, te nocne boje żeby coś działało, bo często działać nie chciało, aż przyszedł czas i dorosłem....
I don't like principles, I prefer prejudices
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
dance1 pisze:i dorosłem....
Ja mam 1,81 metra i już nie rosnę, ale dalej bez przerwy się uczę.
Ludzie mają różne możliwości pojmowania pewnych rzeczy, więc najlepiej nic na siłę i coś zostawić innym.
Trochę jest słabo jeśli ktoś nie znajdzie żadnej niszy dla siebie i nic nie potrafi.
dance1 pisze:jarało mnie to że jestem "ponad" windziarzy
Nigdy nie miałem podobnych motywacji – raczej denerwowało mnie, że oba programy ( Windows i Mach ) są zamknięte.
Zostanę przy LinuxCNC ponieważ oferuje więcej osi sterowanych, co przy budowie bardziej wymyślnych „poczwarek” jest wartością na plus.
Jeśli czegoś wymyślnego w nim nie ma, to można dodać – jeśli się potrafi – a jeśli się nie potrafi, to wypadałoby podziękować za to co jest za darmo w jakości (moim zdaniem) lepszej niż …. .
Innych plusów nie będę wymieniał, by nie rozpoczynać kolejnej licytacji.
Co do łatwości konfiguracji, to jest to odczucie subiektywne – ale skoro ja mając 60 na karku daję radę, to narzekania – szczególnie tej młodszej części forumowiczów trochę mnie dołują, bo gdzie ta przyszłość.
Pozdrawiam użytkowników wszystkich sterowań.
CNC jest dla osób myślących i kto co wybierze, z tym się będzie męczył.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 61
- Kontakt:
kamar pisze:Nie ubliżasz mi jeszcze ?
kto ? ja?
no, ale cukierki dla wnuków wypadaloby mieć
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Posty w temacie: 4
hecza "kto co wybierze, z tym się będzie męczył."
i to wszystko w temacie, zdanie czy Twoje czy innych na temat linuxa, macha itd. nic mnie nie obchodzi, wiek, umiejętności, doły także.
Jest w czym wybierać, wybierajmy ale do innych za ich wybory się nie przypierdal.jmy, kilka stron "udowadniania" jaki to linux jest wow i cacy, kamarze drogi gdybyś nie miał człowieka do tego linuxa, cieniutko byś "pierdział".
Ps. nie użytkuję ani linuxa ani macha także stronniczy nie jestem. Pokój koledzy.
i to wszystko w temacie, zdanie czy Twoje czy innych na temat linuxa, macha itd. nic mnie nie obchodzi, wiek, umiejętności, doły także.
Jest w czym wybierać, wybierajmy ale do innych za ich wybory się nie przypierdal.jmy, kilka stron "udowadniania" jaki to linux jest wow i cacy, kamarze drogi gdybyś nie miał człowieka do tego linuxa, cieniutko byś "pierdział".
Ps. nie użytkuję ani linuxa ani macha także stronniczy nie jestem. Pokój koledzy.
I don't like principles, I prefer prejudices
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Posprzątajcie tu trochę Panowie zieloni, bo temat miał dotyczyć frezarki. Wchodzę tutaj regularnie z myślą że zobaczę a raczej podpatrzę co nie co jeśli o konstrukcję maszyny chodzi a tu od pięciu stron trwa licytacja nad wyższością jednego sterowania nad drugim. Można to wydzielić do osobnego wątku a ten zostawmy autorowi do tego, żeby mógł się chwalić i prezentować postępy prac 
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
-
- Posty w temacie: 30
- Kontakt:
A gdybym nie miał nóg to bym nie chodził

Kto jak kto ale kolega to powinien odróżniać system operacyjny od programu sterującego

Mści się kretyński błąd zmiany nazwy z MC2. Gdyby go nazwali Taifun, Piorun czy inne NANO to większość użytkowników by nawet nie
kojarzyła z linuxem' tak jak PicoCNC z windą.
I dla Twojej wiadomości - mój spec od linuxa pracuje ma Mac-u

Dodane 2 minuty 52 sekundy:
Jak tylko wyrazi takie życzenie, ale nie sądzę