Prośba o pomoc Nożyk składany 12x12
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 10
Było o tym na pierwszej stronie, no może niezbyt precyzyjnie określiłem jaką oprawkę zakupię 
STGCR 1212, sprzedawcy podają rodzaj płyfki TCMT 1102, gdzieś widziałem też TCMT 1104, pytanie: jakie oznaczenie płytki do najzwyklejszej stali, do mosiądzu i tworzyw sztucznych.
Ewentualnie na co jeszcze powinienem zwrócić uwagę?

STGCR 1212, sprzedawcy podają rodzaj płyfki TCMT 1102, gdzieś widziałem też TCMT 1104, pytanie: jakie oznaczenie płytki do najzwyklejszej stali, do mosiądzu i tworzyw sztucznych.
Ewentualnie na co jeszcze powinienem zwrócić uwagę?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Jak tokarka? Trzonek jakiś już masz? Jak chcesz zrobić próby to możemy coś pokombinować. Mam kilka noży i płytek.Parowy pisze:Zakodowane - OSTRZE NOŻA ZAWSZE W OSI!!! (chyba źe wytaczak)
A co z płytką?
Za chwile wypłata, czas prezentów a ja nie wiem jaki sobie zrobić
To może coś rozjaśnić jeśli mowa o kształcie:Parowy pisze: Rodzaj nożyka jest znany, pora na płytki, wiem już mniej więcej co oznaczają symbole płytek ale nijak nie mogę wywnioskować z tego jakie płytki zakupić.
Głównie pytanie brzmi: jakie płytki do zwykłej stali a jakie do metali nieżelaznych i tworzyw? Chyba że podoła ten sam rodzaj?
http://koledzypofachu.pl/index.php/dobo ... ostrzowej/
Oznaczaniu i zastosowaniu:
https://www.cnc.info.pl/topics66/roznic ... t77814.htm

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
około 1/100 średnicy roztaczanego otworuPetroholic pisze:
Wg. tokarza który mnie uczył ostrze powinno być podniesione kilka setek ponad osiąOstrze idealnie w osi zawsze zostawi mini cycek na środku detalu w wyniku ugięcia noża
Choćby nawet ten cycek był cienki jak włos to i tak zostawi
W przypadku długich wytaczaków podobno podnosi się jeszcze bardziej ale na ile dokładnie tego nie wiem... (tak twierdził)...
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 10
Te płytki do alu nie są aż tak drogie, nadają się również do tworzyw? Konkretnie to do teflonu.rc36 pisze:Jeśli chodzi o tworzywa sztuczne i alu to dobrze się do tego nadaje STALKA lub na bogato PŁYTKI DO ALU
[ Dodano: 2017-10-10, 19:58 ]
Rdarek:
Jak tokarka? Trzonek jakiś już masz? Jak chcesz zrobić próby to możemy coś pokombinować. Mam kilka noży i płytek.
Tokareczka LD550, trzonek mam póki co wybrany STGCR, masz coś pasującego?
Wybierasz się do Rumi?

-
- Posty w temacie: 4
To tak tokarka ta sama więc można by było powalczyć. W Rumi byłem dwa tygodnie temu i na razie się niestety nie wybieram. Myślałem, że rezydujesz gdzieś bliżej czyli po południowej stronie 3 miasta.Parowy pisze:Tokareczka LD550, trzonek mam póki co wybrany STGCR, masz coś pasującego?
Wybierasz się do Rumi?
Do teflonu kupiłem płytki dedykowane do ALU Walter DCGT11T302-PM2 idzie cudownie
-
- Posty w temacie: 5
- Kontakt: