Wylogowywanie na forum
-
- Administrator
-
Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Usuń ciasteczka
Użytkownicy, którzy mają problem z długością sesji na forum powinni usunąć pliki cookies. Powinno to rozwiązać problem, jeżeli problem będzie dalej występował po usunięciu cookies to proszę o info.
Należy usunąć pliki cookies dla witryn cnc.info.pl oraz www.cnc.info.pl.
Dla tych którzy nie wiedzą jak usunąć cookies, poniżej opis jak usunąć same pliki cookies z domeny cnc.info.pl:
Chrome:
1. Otwórz Chrome na komputerze.
2. W prawym górnym rogu kliknij Więcej a następnie Ustawienia.
3. Na dole kliknij Zaawansowane.
4. W sekcji „Prywatność i bezpieczeństwo” kliknij Ustawienia treści.
5. Kliknij Pliki cookie.
6. W sekcji „Wszystkie pliki cookie i dane stron” wyszukaj nazwę cnc.info.pl
7. Na prawo od strony kliknij Usuń X.
Firefox:
1. Naciśnij przycisk menu i wybierz Opcje.
2. Wybierz panel Prywatność.
3. Z menu rozwijanego elementu Program Firefox: wybierz opcję: będzie używał ustawień użytkownika.
4. Naciśnij przycisk Wyświetl ciasteczka…. Zostanie wyświetlone okno Ciasteczka.
5. W polu Szukaj: wpisz cnc.info.pl, Zostaną wyświetlone ciasteczka, które pasują do kryteriów wyszukiwania.
6. Z listy wybierz ciasteczka, które chcesz usunąć i naciśnij przycisk Usuń zaznaczone.
7. Naciśnij przycisk Zamknij, by zamknąć okno Ciasteczka. Zamknij stronę about:preferences.
Opera:
1. Z menu głównego wybierz Ustawienia
2. Przejdź do Prywatność i bezpieczeństwo
3. W sekcji Ciasteczka kliknij w przycisk Wszystkie ciasteczka i dane witryn
4. W polu Szukaj ciasteczek: wpisz cnc.info.pl, Zostaną wyświetlone ciasteczka, które pasują do kryteriów wyszukiwania.
5. Na prawo od strony kliknij Usuń X.
Safari:
1. Z menu Opcje należy wybrać Preferencje lub skrótem Ctrl+,
2. Przejdź do zakładki Prywatność
3. Kliknij przycisk Szczegóły...
4. 4. W polu Szukaj: wpisz cnc.info.pl, Zostaną wyświetlone ciasteczka, które pasują do kryteriów wyszukiwania.
5. Zaznacz pliki do usunięcia
6. Kliknij przycisk Usuń.
Internet explorer 7/8/9/10/11:
1. Naciśnij przycisk narzędzia
2. Wybierz opcje internetowe
3. W zakładce Ogólne w sekcji Histororia przeglądania kliknij Ustawienia
4. Następnie kliknij wyświetl pliki
5. W katalogu wyszukaj pliki cookies, które w nazwie zawierają cnc.info.pl
6. Usuń pliki i ponownie uruchom przeglądarke
Należy usunąć pliki cookies dla witryn cnc.info.pl oraz www.cnc.info.pl.
Dla tych którzy nie wiedzą jak usunąć cookies, poniżej opis jak usunąć same pliki cookies z domeny cnc.info.pl:
Chrome:
1. Otwórz Chrome na komputerze.
2. W prawym górnym rogu kliknij Więcej a następnie Ustawienia.
3. Na dole kliknij Zaawansowane.
4. W sekcji „Prywatność i bezpieczeństwo” kliknij Ustawienia treści.
5. Kliknij Pliki cookie.
6. W sekcji „Wszystkie pliki cookie i dane stron” wyszukaj nazwę cnc.info.pl
7. Na prawo od strony kliknij Usuń X.
Firefox:
1. Naciśnij przycisk menu i wybierz Opcje.
2. Wybierz panel Prywatność.
3. Z menu rozwijanego elementu Program Firefox: wybierz opcję: będzie używał ustawień użytkownika.
4. Naciśnij przycisk Wyświetl ciasteczka…. Zostanie wyświetlone okno Ciasteczka.
5. W polu Szukaj: wpisz cnc.info.pl, Zostaną wyświetlone ciasteczka, które pasują do kryteriów wyszukiwania.
6. Z listy wybierz ciasteczka, które chcesz usunąć i naciśnij przycisk Usuń zaznaczone.
7. Naciśnij przycisk Zamknij, by zamknąć okno Ciasteczka. Zamknij stronę about:preferences.
Opera:
1. Z menu głównego wybierz Ustawienia
2. Przejdź do Prywatność i bezpieczeństwo
3. W sekcji Ciasteczka kliknij w przycisk Wszystkie ciasteczka i dane witryn
4. W polu Szukaj ciasteczek: wpisz cnc.info.pl, Zostaną wyświetlone ciasteczka, które pasują do kryteriów wyszukiwania.
5. Na prawo od strony kliknij Usuń X.
Safari:
1. Z menu Opcje należy wybrać Preferencje lub skrótem Ctrl+,
2. Przejdź do zakładki Prywatność
3. Kliknij przycisk Szczegóły...
4. 4. W polu Szukaj: wpisz cnc.info.pl, Zostaną wyświetlone ciasteczka, które pasują do kryteriów wyszukiwania.
5. Zaznacz pliki do usunięcia
6. Kliknij przycisk Usuń.
Internet explorer 7/8/9/10/11:
1. Naciśnij przycisk narzędzia
2. Wybierz opcje internetowe
3. W zakładce Ogólne w sekcji Histororia przeglądania kliknij Ustawienia
4. Następnie kliknij wyświetl pliki
5. W katalogu wyszukaj pliki cookies, które w nazwie zawierają cnc.info.pl
6. Usuń pliki i ponownie uruchom przeglądarke
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 6
Spróbuję jeszcze raz ale kiedyś już to robiłem i przyniosło poprawę na jakiś czas. Pisałem nawet o tym forum. Z czasem się popsuło ponownie. Zobaczymy jak będzie tym razem.
Jeszcze jedna uwaga. Gdy zdarza mi się mieć nowe urządzenie laptop/telefon i po raz pierwszy tam odpalam to forum to przez długi czas działa prawidłowo. Jednak po jakimś czasie zostaję wylogowany i później już umarł w butach. Prawdopodobnie to samo będzie po usunięciu ciasteczek. No ale do dzieła. Usuwam.
[ Dodano: 2017-06-24, 11:27 ]
Tak jak pisałem chwilowa poprawa jest. Usunąłem ciasteczka i zrestartowałem przeglądarkę - pozostałem zalogowany. No to teraz czekamy...
Jeszcze jedna uwaga. Gdy zdarza mi się mieć nowe urządzenie laptop/telefon i po raz pierwszy tam odpalam to forum to przez długi czas działa prawidłowo. Jednak po jakimś czasie zostaję wylogowany i później już umarł w butach. Prawdopodobnie to samo będzie po usunięciu ciasteczek. No ale do dzieła. Usuwam.
[ Dodano: 2017-06-24, 11:27 ]
Tak jak pisałem chwilowa poprawa jest. Usunąłem ciasteczka i zrestartowałem przeglądarkę - pozostałem zalogowany. No to teraz czekamy...
czilałt...
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 6

No i nadal po staremu, nie zdąży się napisać odpowiedzi i OUT. Cokies nie mają tu nic do tego, bo kasuję je regularnie.

Występuje jeszcze inne zjawisko które jest moim zdaniem zbędne. Chodzi o ukazywanie się zdjęć na ekranie.
Jak widać warto by wprowadzić automatyczne wprowadzanie enterów pomiędzy teksty i zdjęcia, oraz pomiędzy same zdjęcia gdyż niepotrzebnie rozciągają się strony i trzeba je przewijać - nie każdy wie, że ręcznie trzeba te entery dodawać aby strona wyglądała przyjaźnie dla oka. W dodatku dziadowski jest sposób wczytywania tych zdjęć - najpierw wczytywane są wszystkie zdjęcia w pełnej okazałości, a następnie po wczytaniu wszystkich są pomniejszane do miniaturek. Po co są wczytywane w całej okazałości a nie od razu jako miniatury? jeżeli będę chciał je dokładniej zobaczyć to mogę sobie sam nakliknąć na wybranym zdjęciu po to by je powiększyć. Wiem, że kiedyś tak było, i uległo to "ulepszeniu pogarszającemu odczyt strony". Przykład:
https://www.cnc.info.pl/topics56/tsb-20 ... t86103.htm