Bernardo Hobby 500
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
Dokładnie tak. W załączniku karta katalogowa, która otrzymałem od dystrybutora. Wydaje mi się, że ten cały opis "nowy, lepszy" itd. to czysty bełkot marketingowy.
- Załączniki
-
- Tytan 500 09.pdf
- (791.55 KiB) Pobrany 2629 razy
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 19
heh, fajna historia z tymi nozami do tej tokarki...
dzwonie wczoraj do firmy hafen.pl, odbiera bardzo mily Pan, krotko przedstawilem mu swoja historie z zakupem tejze tokarki u nich, informacjami jakie znajduja sie na stronie, i oto odpowiedz :
"Do tej tokarki dedykowane i od zawsze sprzedawane sa noze 12mm, takie tez oferujemy jako opcja z dodatkowym wyposazeniem"
na co ja ze wlasnie wydalem troche kasy w bloto i brakuje 4 mm do osi, i jesli jest taka mozliwosc to zeby to sprawdzili u siebie...
Zdziwiony moja odpowiedzia - ze niby nikt wczesniej sie nie skarzyl i nie zglaszal tego tematu, a sprzedali bardzo duzo kompletow nozy z ta tokarka - dal mi tel do kogos z serwisu... glucho...
generalnie pretencji nie mam, raczej do siebie ze nie zaczekalem na przyjazd tokarki... sprzedawac raczej tych nozy nie bede, dorobie sobie jakas 4mm podkladke...
Tak wiec obecne hobby 500 sprzedawane sa z imakiem na noze 16mm
dzwonie wczoraj do firmy hafen.pl, odbiera bardzo mily Pan, krotko przedstawilem mu swoja historie z zakupem tejze tokarki u nich, informacjami jakie znajduja sie na stronie, i oto odpowiedz :
"Do tej tokarki dedykowane i od zawsze sprzedawane sa noze 12mm, takie tez oferujemy jako opcja z dodatkowym wyposazeniem"
na co ja ze wlasnie wydalem troche kasy w bloto i brakuje 4 mm do osi, i jesli jest taka mozliwosc to zeby to sprawdzili u siebie...
Zdziwiony moja odpowiedzia - ze niby nikt wczesniej sie nie skarzyl i nie zglaszal tego tematu, a sprzedali bardzo duzo kompletow nozy z ta tokarka - dal mi tel do kogos z serwisu... glucho...
generalnie pretencji nie mam, raczej do siebie ze nie zaczekalem na przyjazd tokarki... sprzedawac raczej tych nozy nie bede, dorobie sobie jakas 4mm podkladke...
Tak wiec obecne hobby 500 sprzedawane sa z imakiem na noze 16mm
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 19
u mnie jest tak samo, lekko ponad 6 mm.....kolimator pisze:W egzemplarzu który dzisiaj dostałem jest 6.15mm
[ Dodano: 2017-01-17, 21:26 ]
dobry zartrc36 pisze:teraz robią z te imaki z lepszego materiału.

[ Dodano: 2017-01-18, 09:41 ]
pytanie, rozebralem konika, jest pod mk2 ale... trzpien bez pletwy wchodzi, z pletwa juz nie...
tak to wyglada :

ten srubunek jest za dlugi... i teraz co lepiej, obcinac pletwe czy skrocic srubunek, ewentualnie jak przerobic aby wykorzystac ta pletwe...