Aktualnie oprócz uziemienia w komputerze, masy w sterowaniu jak i masy która jest w urządzeniu spawalniczym wpięta w mufie nic więcej nie masowałem.
Poszukałem na forum i wyczytałem żeby uziemić również stół.
Dlaczego tego nie robiłem??
Bo masa plazmy to jest + a tnie minusem.
Jednak wyczytałem że to nie jest ważne i musi zostać uziemiony stół.
Czyli jedno pytanie, dla jasności mam otworzyć mufe i poprostu wpiąć stół, tzn kabel przytwierdzony do nogi stołu w uziemienie w mufie??
--------------------------------------------------------------------------------------------------
12.01.2017
Dzisiaj zmieniłem bezpiecznik, czyli pozbyłem się kolejnej różnicówki i pełen sukces jednak na koniec zawiesił się komp hehe. Ważne ze wkońcu coś się udało wyciąć.
Nie wiem czy to normalne ale jest dość duża wypływka po drugiej stronie, i czyje że palnik tnie szerzej niż podane 1,2mm ale musze kiedy uciąć prostą linię i sprawdzić.
Po drugie gdy zrobiłem ARC 2mm żeby wjeżdżało z boku to też za ciekawie nie było dalej jest miejsce wpalenia jak by palnik za wolno startował. Wyprostowałem ustawienie palnika i w drugim cięciu wyszło już lepiej, bez tak mocnego skosu w jedną stronę.

------------------------------------------------------------------------------------
Kolejne podejście do maszyny zauważyłem że dużo osób na yt wycina batmana to czemu nie.
stal 3mm, 40A, 6bar
Zdaje mi się że muszę coś pozmieniać bo jest duża wypływka i ciężko ją odbić młotkiem.
Środek jest odpadem