Remont WS 15
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 17
nie chcę Cię martwić ale chyba za dorobienie takiego wałka zapłacisz drożej niż za kupno nowego np z Bydgoszczynapster2354 pisze:Witam
Czy byłby ktoś zainteresowany kupnem poziomego wałka od podnoszenia i opuszczania wrzeciona ? Prawdopodobnie będę zlecał wykonanie takiego w pobliskiej firmie więc cena będzie atrakcyjna
-
- Posty w temacie: 4
Witam Serdecznie
Jestem tu nowy i potrzebuje pomocy
Zostalem szczesliwym posiadaczem WS 15
Troche nie bylem przekonany do zakupu tak starej maszynki za niemale pieniadze ale kiedy zobaczylem po rozbiorce jaka to jest konstrukcja solidna nie zaluje
Do zeczy
Rozebralem na czesci pierwsze wymienilem 1 lozysko przesmarowalem pomalowalem i poskladalem
Wszystko chodzi jak ta lala recznie bo z silnikiem nie probowalem bo mam obawy a mianowicie zostala mi jedna tulejka i nie wiem gdzie miala byc wlozona
Tulejka ma
wysokosc 20mm
sr.wew 26mm
sr.zew 32mm
Bardzo prosze o pomoc gdzie jest miejsce dla tej tulejki
[ Dodano: 2017-03-16, 09:08 ]
Zdjecia tulejki
Jestem tu nowy i potrzebuje pomocy
Zostalem szczesliwym posiadaczem WS 15
Troche nie bylem przekonany do zakupu tak starej maszynki za niemale pieniadze ale kiedy zobaczylem po rozbiorce jaka to jest konstrukcja solidna nie zaluje
Do zeczy
Rozebralem na czesci pierwsze wymienilem 1 lozysko przesmarowalem pomalowalem i poskladalem
Wszystko chodzi jak ta lala recznie bo z silnikiem nie probowalem bo mam obawy a mianowicie zostala mi jedna tulejka i nie wiem gdzie miala byc wlozona
Tulejka ma
wysokosc 20mm
sr.wew 26mm
sr.zew 32mm
Bardzo prosze o pomoc gdzie jest miejsce dla tej tulejki
[ Dodano: 2017-03-16, 09:08 ]
Zdjecia tulejki
-
Panowie wielkie dzieki za szybka odpowiedz
Cos teraz kojarze ze wlasnie tam jest jej miejsce
Mam teraz pytanie czy jest ona tam niezbedna czy bez niej moge uzywac moja ws15
Pytam dlatego ze walek na którym powinna byc siedzi na lozyskach dosc mocno bo wiem jak go nabijalem i teraz boje sie ze zbiciem go z powrotem moze byc problem
Wiertarka przeszla juz kilka rozbiorek z tego co widze chyba przez jakiegos piekarza i czesci byly juz troche zmasakrowane ale jakos doprowadzilem to do ladu na tyle na ila moglem
Cos teraz kojarze ze wlasnie tam jest jej miejsce
Mam teraz pytanie czy jest ona tam niezbedna czy bez niej moge uzywac moja ws15
Pytam dlatego ze walek na którym powinna byc siedzi na lozyskach dosc mocno bo wiem jak go nabijalem i teraz boje sie ze zbiciem go z powrotem moze byc problem
Wiertarka przeszla juz kilka rozbiorek z tego co widze chyba przez jakiegos piekarza i czesci byly juz troche zmasakrowane ale jakos doprowadzilem to do ladu na tyle na ila moglem
-
Tez mi sie tak wydaje bo skoro juz nabilem tuleje na lozyska to raczej nie ma wiekszego znaczenie ta tulejka.
Ta wieksza jest zalozona czyli dystans miedzy lozyskami jest a ta mniejsza co ja nie zalozylem miala za zadanie chyba chronic lozyska przed uszkodzeniem przy wbijaniu tulejki ale juz po fakcie
Przy nastepnej konserwacji lub wymianie lozyska zostanie umieszczona na swoim miejscu
Ta wieksza jest zalozona czyli dystans miedzy lozyskami jest a ta mniejsza co ja nie zalozylem miala za zadanie chyba chronic lozyska przed uszkodzeniem przy wbijaniu tulejki ale juz po fakcie
Przy nastepnej konserwacji lub wymianie lozyska zostanie umieszczona na swoim miejscu