Zostaje tylko kwestia zakłóceń

Ja jestem na etapie budowy garażu.moderasura pisze:Ten zestaw po podłączeniu wszystkiego jest gotowy do odpalenia![]()
Zostaje tylko kwestia zakłóceńz którymi osobiście się borykam czeka mnie zrobienie jakiegoś konkretnego uziemienia.
Będzie dobrze zobaczyszodzi_2005 pisze: A spodziewałem się że będą one chodziły płynniej.
Dzisiaj chwile miałem więc coś tam podziałałem, zrobiłem nóżki wykręcane wypoziomowałem sobie cały stół, i myślałem o podporach wałków, ktoś powiem hmmm dziwny typ zamówił by 4 podpory i się nie bawił to tylko jakieś 70zł, ale ja jak to ja zrobiłem sam poprostu płaskownik 60mmx6mm koszt 1m- 10zł, 60cm zostałoLech10 pisze:Też proponuje wałki podparte i łożyska liniowe szkoda zabawy z tymi wóżkai.
A do napędu dobrze sprawdzają się paski zębate małe opory i waga.
Ja mam jedną oś na paskach AT10 a drugą na listwie M1,5 i maszyna tnie z prędkością 5.5 m/min a przejazdy 15m/min.
Zastosowałem wałki z podporamimoderasura pisze: szkoda ze nie zastosowałeś wałków na podporach bo z pewnością w czasie dojdziesz do wniosku ze wywaliłeś kase na wałki które i tak zmienisza z podporami to bys dopłacił i było by o wiele lepiej.