RomanJ4 pisze:Ominąć ostrzeżenia oczywiście można, to nie trudne, tylko co Ci z tej strony na dysk wlazło, tego nie wiesz. I to nie zawsze musi być "sprężyna" właściciela strony który czasem nie jest tego nawet świadom że "sieje", ale włamujących się hakerów..
A antywirusy nie zawsze są w stanie zapobiec, dlatego lepiej takich dla pewności unikać.. Po to zresztą są te alerty (po zgłoszeniach włamań od użytkowników..)
Nie zaprzeczę, jednak niektóre komunikaty są na wyrost. Do pewnego czasu nie było ze stronką żadnego kłopotu. Pogrzebałem i z moich obserwacji wynika, że mają kłopot z certyfikatem, wygasł 2016 05 12. Program jednak nadal próbuje otworzyć stronę jako szyfrowaną HTTPS, zamiast HTTP i nie może.
Info z chroma:
Certificate Error, There are issues with the site's certificate chain (net::ERR_CERT_DATE_INVALID).
Jeśli ktokolwiek ma obawy to podaję treść ogłoszenia:
"WIERTARKA STOŁOWA PRODUKCJI SPÓŁDZIELNIA MIESZKANIOWA METALOWIEC ŁÓDŹ, MODEL WSA 25; NR FABR.6507; R ... ROZWIŃ NAZWĘ WIERTARKA STOŁOWA PRODUKCJI SPÓŁDZIELNIA MIESZKANIOWA METALOWIEC ŁÓDŹ, MODEL WSA 25; NR FABR.6507; R. PROD. 1973 ZWIŃ NAZWĘ
Komornik Sądowy
przy Sądzie Rejonowym w Dębicy
Michał Turczyk
Kancelaria Komornicza, Ks. Konarskiego 32B, Dębica, 39-200 Dębica
tel. 14 681-43-54 / fax. 14 681-43-54
Sygnatura: KM 558/16
OBWIESZCZENIE O LICYTACJI RUCHOMOŚCI
Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym w Dębicy Michał Turczyk podaje do publicznej wiadomości, że w dniu 13-10-2016 o godz. 10:00 w lokalu dłużnika pod adresem: ŻYRAKÓW 1 , 39-204 ŻYRAKÓW, odbędzie się w trybie ustalonym w art. 867 kpc pierwsza licytacja ruchomości składających się z:
Lp. Nazwa ruchomości |Ilość |Suma oszacowania |Cena wywołania
1 Wiertarka stołowa produkcji Spółdzielnia Mieszkaniowa Metalowiec Łódź, model WSA 25; nr fabr.6507; r. prod. 1973 | 1 | 200,00 zł | 150,00 zł
I link do strony KRK z wyszukiwarką licytacji
http://www.licytacje.komornik.pl/Notice/Search
P.S. Rada kol
allegromtn działa bezbłędnie -

nawet o tym nie pomyślałem; gdy stronka działała w kratkę olewałem ostrzeżenie i po sprawie. Natomiast jak NOD Eset'a wyrzuca ostrzeżenie to tam na siłę się nie pcham

.