WARSZTAT - podglądamy co mają w nich inni.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 13
To prawda, warsztat raczej dziewiczy, narzędzia nie noszą śladów odcisków palców, ale z potencjałem. Pilnuj porządku, bo walka z bałaganem nie jest lekka. Dziwna ta Dedra, miałem taką samą, 200A,też z Castoramy, ale przód był inny.bartuss1 pisze:za czysto jak na mój gust hehe
Doczepię się do szlifierki. Po pierwsze, nie widzę mocowania do podłogi. Po drugie, tarcze i szczotki bez osłon (a nawet z osłonami) "chlapią" do tyłu, więc po krótkiej pracy ściana będzie brudna. Warto na ścianie za szlifierką powiesić np. zwykłą płytę pilśniową lub inną.
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
W zasadzie dziewiczy, jak pisze mam garaż od 8mc i to co zdążyłem w nim zrobić to ten stół, nogę pod szlifierkę i remont szlifierki,
A co do samej szlifierki to nie jest jeszcze przykręcona, bo nie wiem gdzie będzie stała
Płyta za szlifierką? Dobry pomysł wiem że chlapie i pyli na ściany.
Co do czystości narzędzi, lubię mieć czyste i raz za czas przecieram benzyną ekstrakcyjną
Jak ktoś lubi mieć po babrane tłustymi łapami to jego sprawa 
A co do samej szlifierki to nie jest jeszcze przykręcona, bo nie wiem gdzie będzie stała

Płyta za szlifierką? Dobry pomysł wiem że chlapie i pyli na ściany.
Co do czystości narzędzi, lubię mieć czyste i raz za czas przecieram benzyną ekstrakcyjną

-
- Posty w temacie: 13
Benzyna niszczy niektóre tworzywa, z których robione są osłony rączek narzędzi. Bezpieczniejsza jest pianka do tworzyw (tzw. komputerowa). Jeżeli masz możliwość, to zaopatrz się w aerosol do narzędzi chirurgicznych, świetnie konserwuje i smaruje części ruchome, a jednocześnie brud się nie klei.michal.pirat pisze:przecieram benzyną ekstrakcyjną
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
-
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
jak jest robota ktorą sie męczy przez tydzien albo wiecej to nie ma czasu na wygłupy w stylu czyszcenie narzędzi zeby sie błyszczaly jak psu jajca, jako takie sprzątanie w sobote popołudniem mozna i tak uważac za strate czasu, grunt zeby sie nie zabić na syfie, wiorze itd, jestem przeciwnikiem pedantycznosci bo raz ze to strata czasu, bo zamiast zarabiac to sie czlowiek upiera przy swoich porządkach, a dwa zuzycie energii na głupoty zamiast w tym czasei obmyslać cos nowego. Do szuflady sie wrzuca narzedzia, suwmiarke jedynie do pudelka albo gdzies w osobne miejsce gdzie jej nikt nie nadepnie itd
taki porządek zalatuje nieuzywanym warsztatem, raczej sporadycznie do drobiazgów ichwalenia się zasobnoscią budki, co, moze tak nie jest? za dlugo siedze w tej branży, żeby sie zachwycac porządkiem.
taki porządek zalatuje nieuzywanym warsztatem, raczej sporadycznie do drobiazgów ichwalenia się zasobnoscią budki, co, moze tak nie jest? za dlugo siedze w tej branży, żeby sie zachwycac porządkiem.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Posty w temacie: 6
Na razie masz sporo miejsca w warsztacie i nienaganny ład, ale z czasem się to zmieni 
spawarkę daj do szafki niech nie łapie tyle pyłu metalicznego np. ze szlifowania itp.

spawarkę daj do szafki niech nie łapie tyle pyłu metalicznego np. ze szlifowania itp.
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 8
Fajny nowy warsztat. Utrzymanie porządku zabiera sporo czasu, ale łatwiej i przyjemniej się korzysta z czystego warsztatu. Zazdroszczę - mój warsztat jest znacznie mniejszy.
Wylewka pęka przy ścianie. Pewnie jest za cienka w tym miejscu. Zamiast mocować postument szlifierki do szlichty, możesz zamocować ją do dużej płyty chodnikowej. Stoi stabilnie, a można łatwo przestawiać - miałem tak w warsztacie na budowie.
Wylewka pęka przy ścianie. Pewnie jest za cienka w tym miejscu. Zamiast mocować postument szlifierki do szlichty, możesz zamocować ją do dużej płyty chodnikowej. Stoi stabilnie, a można łatwo przestawiać - miałem tak w warsztacie na budowie.
pozdrawiam
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD
-
- Posty w temacie: 34
- Kontakt:
Dla mnie to też "strajk włoski"bartuss1 pisze:j czyszcenie narzędzi zeby sie błyszczaly jak psu jajca,

I tak kilka razy dziennie a godzinki leciały.