jak zabezpieczyc przed rdzewieniem do czasu piaskowania
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
jak zabezpieczyc przed rdzewieniem do czasu piaskowania
mam takie pytanie jak zabezpieczyc konstrukcję stalową przed rdzewieniem do czasu piaskowania, niby prosta sprawa ale sie zastanawiam, bo zanim urzadzenie przyjmie ostateczną formę to trochę potrwa, będzie w między czasie pewnie spawane, wielokrotnie,
najprościej myślałem zeby pomalowac ale spotkałem się ze część firm piaskujących nie bierze się za piaskowanie i malowanie juz malowanych elementów.
jak z tego wybrnąć.
najprościej myślałem zeby pomalowac ale spotkałem się ze część firm piaskujących nie bierze się za piaskowanie i malowanie juz malowanych elementów.
jak z tego wybrnąć.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
A myślałeś, żeby lekko spryskać tzw. ropą (olej napędowy, lub opałowy)? Oczywiście żeby czasem nie ociekało, ale taka cienka warstewka dość dobrze się sprawdza.
A jeszcze lepiej zanurz w troszkę gęstszej, niż normalnie emulsji - jak wyschnie, pozostanie cieniutka warstwa emulgolu i rdzewieć nie ma prawa.
A jeszcze lepiej zanurz w troszkę gęstszej, niż normalnie emulsji - jak wyschnie, pozostanie cieniutka warstwa emulgolu i rdzewieć nie ma prawa.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
to smieszna musi byc taka firma co piaskuje ale tylko czyste elementy. Przedewszystkim piaskowanie jest poto aby usunac stare powłoki malarskie i przygotowac pod nowe. Przynajmniej w firmie gdzie ja pracuje to jest jakies 95% robót.Usuniecie farby nie stanowi problemu ( o ile nie jest to farba proszkowa - z nia jest mały problem ale do zorobienia :p) . Wystarczy przeciagnąc całość lekko farba podkładowa - taka czerwoną i po problemie. Zreszta wypiaskowanie rdzy to tez nie problem -a efekt taki sam - czysta powierzchnia .