na vf3 bez problemu fi 40 idzie

kup odrazu choć 3d bo bardziej praktyczne

sam kupuje 5d ale ja mam chłodzenie

wiercisz stal S355 tymi wiertłami?? Bo wiesz automatówkę jak ja wcześniej wierciłem to szło jak w masło jak się przeszło na tą zarazę S355 i wierci się masowo to i zdarza się że, płytka pęknie lub nawet urwie śrubę w czasie wiercenia. Więc pytam czy wiercisz właśnie ten gatunek stali.MoldMichal pisze:wiertło składane powinno iść gładko
viper pisze:W jaką oprawkę mocujesz wiertło (weldon?) i jakich średnic wierteł używasz?MoldMichal pisze:Obecnie używam wierteł AKKO http://akkm.pl/index.php?route=product/ ... 78_162_165
i płytek pafany WCMT .......
wiercę nimi na tokarkach wiec używam oryginalnych uchwytów do mocowania wierteł dedykowanych pod odpowiednią średnice- zasada taka jak weldon (docisk boczny śrubami)einstein pisze:W jaką oprawkę mocujesz wiertło (weldon?) i jakich średnic wierteł używasz?
moje wiertła nie ciągną długiego wióra. Przy S355 wióra są pięknie połamane i krótkie ale za to płytki szczególnie te małe nie wytrzymują w tym gatunku.MoldMichal pisze:akurat w miękkim materiale jak St (s355) wióry się lubią ciągnąć i trzeba pokombinować parametrami, bo się jak nie zerwie podłazi pod wiertło i az trzesie