Sposób segregacji wierteł, stojak
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Grawer, z czego wykonane jest Twój stojak na wiertła? czy to rury pcv do kanalizacji?
Tu też ciekawy temat jak można segregować wiertła i noże.
https://www.cnc.info.pl/topics56/jak-pr ... t49993.htm
Tu też ciekawy temat jak można segregować wiertła i noże.
https://www.cnc.info.pl/topics56/jak-pr ... t49993.htm
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Zdjąłem uchwyt do wierteł ze ściany by było widać szczegóły.
Tuleje do wierteł wykonane z rurek kanalizacyjnych (elektrycznych). Nie wiem dokładnie. Były w domu od dziesięcioleci. Przycięte na wymiar. Położone obok siebie na równej powierzchni i sklejone na super glu. Następnie na połączenia rurek grubszych i dłuższych poukładane rurki krótsze i cieńsze. I zaś klej. Powstał zwarty blok rurek. Średnice i długości rurek ø24x200mm i
ø17x150mm. Potem parę listewek, wkrętów i na ścianę
Nie ma żadnych wierceń w listewkach. Zespół tulei tylko stoi i jest przytwierdzony 3-ma wkrętami z przodu. Wiertła krótsze by były na równi z dłuższymi wsparte są na odcinkach okrągłego kija. Odcinki są powkładane do tulei wg.potrzeb. Na tulejach naklejki samoprzylepne wydrukowane na drukarce (dopuszczam pismo ręczne
) Na naklejkach folia przezroczysta samoprzylepna. I to tyle.

A wiertła małe w pojemnikach po łożyskach ø19.

Tuleje do wierteł wykonane z rurek kanalizacyjnych (elektrycznych). Nie wiem dokładnie. Były w domu od dziesięcioleci. Przycięte na wymiar. Położone obok siebie na równej powierzchni i sklejone na super glu. Następnie na połączenia rurek grubszych i dłuższych poukładane rurki krótsze i cieńsze. I zaś klej. Powstał zwarty blok rurek. Średnice i długości rurek ø24x200mm i
ø17x150mm. Potem parę listewek, wkrętów i na ścianę
Nie ma żadnych wierceń w listewkach. Zespół tulei tylko stoi i jest przytwierdzony 3-ma wkrętami z przodu. Wiertła krótsze by były na równi z dłuższymi wsparte są na odcinkach okrągłego kija. Odcinki są powkładane do tulei wg.potrzeb. Na tulejach naklejki samoprzylepne wydrukowane na drukarce (dopuszczam pismo ręczne

A wiertła małe w pojemnikach po łożyskach ø19.