1. Gdzie tanio dostanę elektrowrzeciono do niej ? Takie w 200-300 zł ?
Znalazłem jedno, waży 2,5kg, czy oś Z utrzyma taki ciężar?
2. Co do pracy inż, jaką literaturę dobrać do opisu frezarki, oraz co mogę o niej samej opisać?
Pozdrawiam

w razie czego to przeciwwaga pomoże.skejcik pisze:Znalazłem jedno, waży 2,5kg, czy oś Z utrzyma taki ciężar?
to Ty nie wiesz ze papier wszystko przyjmie??ezbig pisze:Zastanawiająca jest moc 1250W, bo makita ma tylko 700W, a jest droższa ok 300zł. Coś tu nie gra, moc prawie 2x taka, a waga ta sama.
Kiedyś kupowałem klucz udarowy, nie profesjonalny tylko taki żeby mi na parę śrub zawieszenia wystarczył. Wybór padł na dwa modele. Pan który sprzedawał (niby znawca) po przeczytaniu dwóch ulotek stwierdził że lepiej wziąć ten droższy bo przecież Nm mają tyle samo a prądu zużywa prawie dwa razy mniejTwinB pisze:to Ty nie wiesz ze papier wszystko przyjmie??
ajt pisze:Jakiś czas temu pojawiły się na allegro w cenie poniżej 200zł frezarki Bavaria, wyglądające identycznie jak ta Makita. Trudno powiedzieć, jak z ich jakością i trwałością w porównianu z oryginałem. W każdym razie kupiłem toto i jakoś działa. Ma to być pierwsze wrzeciono do mojej maszynki (w trakcie budowy, która jeszcze trochę potrwa). Gdyby ktoś się skusił, to uprzedzam, że producent nawet nie wie, co sprzedaje, bo na pudełku jest błąd (powielany przez sprzedawców), że w zestawie są tulejki 6 i 10mm, a w rzeczywistości są 6 i 8. 10 to tam nawet nie wejdziemikrus193 pisze: ja mam Makite RT0700C i zdaje egzamin