Tomciotu pisze:
A teraz wyobraźmy sobie że granit ma skazę której nie widać, trochę wibracji i pstryk.
To tak jak z tymi suwmiarkami z plastyku albo karoseriami samochodowymi z laminatu.
No ale to jest tylko i wyłącznie moje odczucie do stosowania takich "ciekawych" rozwiązań tak więc proszę się na mnie nie obrażać
Nikt tu nie zamierza się na Ciebie obrażać

Ale cieszę się że Twoja wiedza w tym zakresie jest tak niewielka, lecz powinieneś się trochę opanować co by herezji takich nie opowiadać, bo jeszcze zrobisz przewrót w branży i rozwiązania korpusów od laserów, wiertarek pcb i producentów frezarek (choćby zza miedzy) oparte o granit pójdą do kosza. Rozumiem, że u Was w Wadowicach i okolicach wszyscy korzystają z krajowego żeliwa sferoidalnego i sezonują korpusy zgodnie ze sztuką. Oczywiście o import taniego żeliwa z Chin nawet nie podejrzewam.
Niestety z przyczyn oczywistych nie mogę zdradzić co robimy z tą
włoską płytą nagrobkową by osiągnąć to czego oczekujemy (gdybyś chociaż chwilę poświęcił na przejrzenie procesu produkcji, może częściowo zrozumiałbyś, że to nie sam kamyk), no ale gdyby było to takie proste to pewnie nie jedna osoba już by sobie pomnik postawiła.
Szczerze przyznam, że lubię dyskusje poparte doświadczeniem a także wiedzą przekazywaną na tym forum również przez Innych, a Kol. jakby się z choinki urwał, pojawił na forum raptem w zeszłym roku i uważa, że wszystkie rozwiązania których on nie rozumie są złe. To forum nie jednego już takiego widziało, Kol. zamiast krytykować pokaż że umiesz lepiej i mądrzej. Naucz coś mnie i innych to wszyscy skorzystamy.
A to czy coś jest dobre czy nie zweryfikuje rynek i nic innego, więc zostawmy to mu.