Pewnie 5tka, ale to to juz możesz sam sobie sprawdzić, suwmiarka i do roboty:)Łukasz snb pisze:To szkoda ze nie wiadomo od czego to jest a w jakiejś dtr nie ma napisane?
A jaki jest stożek w koniku?
Tokarka SNB400 Pomocy
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 8
-
-
Powiedzmy ze rozumiem. Ale kierunek posuwu można zmienić ta wajchą podczas kręcenia wrzeciona, czy mus być jeszcze coś ustawione? Bo dajmy przykład mam ustawioną ta wajchę w prawo wrzeciona się kreci i posuw idzie w prawo to gdy przełączę wajchę w lewo to od razu suport zmieni kierunek posuwu na lewy?
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
Witam. Też mam problem z tokarką snb 400 na sprzęgłach elektromagnetycznych. Po włączeniu maszyny silnik główny działa ale nie kręci się wrzeciono. Podejrzewam ze to wina niezałączonego sprzęgła ale mam troche nieład w elektryce i zamiast joystika mam zwykły przełącznik. Moze ktos móbłby pomóc jak te sprzęgła są fabrycznie podłączone. Jeszcze jedno, zdjołem pokrywe skrzyni przekładniowej i widoczne są dwa sprzęgła. Jedno na samej góże a drugie głębiej. Moje pytanie: które sprzęgło odpowiada za co? Domyślam się że to niżej to właśnie od obrotu wrzeniana, ale to zaraz pod pokrywą to nie mem pojęcia.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 10
Od końca: we wrzecienniku u samej góry po prawej jest hamulec, oczywiście elektromagnetyczny. Jak dobrze zajrzysz głębiej, to powinny być 2 sprzęgła od prawych i lewych obrotów.
Po włączeniu maszyny silnik ma działać i wrzeciono nie może się kręcić, ogólnie powinno być niemożliwe załączenie silnika głównego przy włączonym sprzęgle od obrotów wrzeciona. Ta tokarka tak została zaprojektowana i tak jest poprawnie.
Po włączeniu maszyny silnik ma działać i wrzeciono nie może się kręcić, ogólnie powinno być niemożliwe załączenie silnika głównego przy włączonym sprzęgle od obrotów wrzeciona. Ta tokarka tak została zaprojektowana i tak jest poprawnie.