Prądu większego niż przewiduje tabliczka i tak dać nie możesz bo spalisz uzwojenie...bo duzy prad idzie przez uzwojenie
Wrzeciono 2,2kW (mokry chińczyk) + jaki falownik?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Mam falownik LG ic5 do mokrego chińczyka 2.2 kW 80mm. Bez problemu używam 50Hz czyli 3000rpm. Mowie o używaniu produkcyjnym do wiercenia i wolnego frezowania miekkiego plastiku. Z tego co pamietam da sie wolniej ale ponieważ te 50Hz i tak jest ponizej zalecanej to skoro mi wystarcza to nie tuninguje bez potrzeby. Wrzeciono faktycznie jest sporo słabsze niż przy wyższych obrotach ale do wiercenia w alu do fi4 i frezowania plastiku fi3 wystarcza w zupełności. Pompka akwariowa i 10 litrow plynu zalatwia sprawe chłodzenia. Wadą falownika jest szum który generuje wentylator... upierdliwe w małym warsztacie wiec moglby byc na termostacie... ale jak przemysł to przemysł - nikt się hałasem nie przejmuje. Technicznie falownik bardzo polecam.
Pozdrawiam
FDSA
Pozdrawiam
FDSA
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 12
Dzieki za konkretna odpowidz!FDSA pisze:Mam falownik LG ic5 do mokrego chińczyka 2.2 kW 80mm. Bez problemu używam 50Hz czyli 3000rpm. Mowie o używaniu produkcyjnym do wiercenia i wolnego frezowania miekkiego plastiku. Z tego co pamietam da sie wolniej ale ponieważ te 50Hz i tak jest ponizej zalecanej to skoro mi wystarcza to nie tuninguje bez potrzeby. Wrzeciono faktycznie jest sporo słabsze niż przy wyższych obrotach ale do wiercenia w alu do fi4 i frezowania plastiku fi3 wystarcza w zupełności. Pompka akwariowa i 10 litrow plynu zalatwia sprawe chłodzenia. Wadą falownika jest szum który generuje wentylator... upierdliwe w małym warsztacie wiec moglby byc na termostacie... ale jak przemysł to przemysł - nikt się hałasem nie przejmuje. Technicznie falownik bardzo polecam.
Pozdrawiam
FDSA
A probowales cos robic w alu albo stali na takich obrotach? Bo ja pewnie bede chcial
-
-
No i przyszedl wczoraj mokry chinol z inwerterem
Teraz bede walczyl z ustawieniem inwertera. Bede wdzieczny jesli ktos moglby mi podrzucic ustawienia, co bym jako punkt wyjscia mial 
A samo wrzeciono wyglada fajnie - na wiertle fenes fi8 wyszlo mi bicie 0,005mm czyli juz poza zakresem pomiarowym mojego zegara

A samo wrzeciono wyglada fajnie - na wiertle fenes fi8 wyszlo mi bicie 0,005mm czyli juz poza zakresem pomiarowym mojego zegara

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
I tu mamy pierwszy punkt w meczu marka vs no name na korzyść drużyny pierwszejpapier2000 pisze:No i przyszedl wczoraj mokry chinol z inwerteremTeraz bede walczyl z ustawieniem inwertera. Bede wdzieczny jesli ktos moglby mi podrzucic ustawienia, co bym jako punkt wyjscia mial

Instrukcji nie dali, czy tylko taką jakby uboższą?