Nadmierne ukosowanie plazmowe
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 41
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 20
- Kontakt:
CPM360 , CPM400 . Ale cena zaczyna się chyba od 20 000zł netto za sam palnik.
Do tego trzeba dodać resztę osprzętu.
Lub taniej , to OCP 150 i startujesz od 15 000zł netto
Taka technologia , takie są plazmy.
Można kupić też jeszcze tańsze z HP.
Lecz niestety , to jest już przerost formy nad treścią a każdy chce zarobić i oszczędzać.
Do tego trzeba dodać resztę osprzętu.
Lub taniej , to OCP 150 i startujesz od 15 000zł netto
Taka technologia , takie są plazmy.
Można kupić też jeszcze tańsze z HP.
Lecz niestety , to jest już przerost formy nad treścią a każdy chce zarobić i oszczędzać.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
za wysokie progi, mam pytanie bo wydaje mi sie ze winowajcą jest wysokosć u mnie mam thc
http://proma-elektronika.com/download/PDF/thcsd_pl.pdf
i tu nasuwa sie pytanie oglądając ten filmik :
Gosc włączając thc widzi w programie ze zmienia sie wysokość , u mnie nie ma czegos takiego ale podczas palenia widać ze cos tam pracuje bo przy paleniu silnik pracuje ,
czy przy tym moim thc ma byc tak jak na filmiku?? pytam bo są różne widzialem thc promy ??
http://proma-elektronika.com/download/PDF/thcsd_pl.pdf
i tu nasuwa sie pytanie oglądając ten filmik :
Gosc włączając thc widzi w programie ze zmienia sie wysokość , u mnie nie ma czegos takiego ale podczas palenia widać ze cos tam pracuje bo przy paleniu silnik pracuje ,
czy przy tym moim thc ma byc tak jak na filmiku?? pytam bo są różne widzialem thc promy ??
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 20
- Kontakt:
wydaje się mi że powinno pokazywać. Nie znam MACH-a więc niech się wypowiedzą działający na nim.
To że napięcie Ci się na THC zmienia to normalne. Ale żeby sprawdzić czy THC steruje palnikiem i czy jest kontrola nad tym , to podczas cięcia wolno unoś blachę jedną stroną by palnik mógł wędrować do góry kontrolując dystans dyszy od materiału.
Jak tego nie robi , to nie działa regulacja wysokości.
To że napięcie Ci się na THC zmienia to normalne. Ale żeby sprawdzić czy THC steruje palnikiem i czy jest kontrola nad tym , to podczas cięcia wolno unoś blachę jedną stroną by palnik mógł wędrować do góry kontrolując dystans dyszy od materiału.
Jak tego nie robi , to nie działa regulacja wysokości.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
jednak thc działa, tylko tak jakby wolno za blacha podążało , tu tkwi problem ukosowania ,
udalo mi sie wypalic dzis praktycznie zero ukosu blacha 5 mm nierdzewna kolo wyszlo nawet jako tako , myslalem robic zwolnienia na kolach mowa o np fi 8 ,
problem mam teraz z thc bo mimo wszystko działa ale nie do kaca. przy napieciu np 130 raz na nim pali powiedzmy 2 mm nad blachą a raz 4 , zaczelwy sie problemy z odpalaniem (pai powiedzmy kolo , drugie czasami przerwie 3 pali znowu ,
thc podpiete jest u mnie tak ze mozna je wylaczyc ręcznie , ale jezeli zostanie wylaczaone to wgl os z palnikiem nie pracuje mimo ze program idzie
udalo mi sie wypalic dzis praktycznie zero ukosu blacha 5 mm nierdzewna kolo wyszlo nawet jako tako , myslalem robic zwolnienia na kolach mowa o np fi 8 ,
problem mam teraz z thc bo mimo wszystko działa ale nie do kaca. przy napieciu np 130 raz na nim pali powiedzmy 2 mm nad blachą a raz 4 , zaczelwy sie problemy z odpalaniem (pai powiedzmy kolo , drugie czasami przerwie 3 pali znowu ,
thc podpiete jest u mnie tak ze mozna je wylaczyc ręcznie , ale jezeli zostanie wylaczaone to wgl os z palnikiem nie pracuje mimo ze program idzie
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 11
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Mam nowy Palnik P80 z dyszami 1,0; 1,3 i 1,5 do Shermana 70Acnccad pisze:P80 jest mniej zaawansowanym palnikiem niż 141.
On jest przeznaczony tylko do cięcia rozdzielającego jak i podobnie 141.
141 ma tę lepszą cechę że jest bardziej reagujący na parametry niż P80.
Ciąłem blachę 12mm na dyszy 1,0 prąd 70A i cisnienie 5 bar i nie ukosuje.
Do blachy 20mm założyłem 1,5mm dyszę i ukosowanie wychodzi nawet 15 stopni
-
Mam pomysł trochę poczytalem i chce sprubować zrobic pierscień zawirowujący nowy zobaczymy co z tego wyjdzie , chodzi mi zeby jak najbardziej ten plomien zawężało i mam też pomysl zrobić dyszę nową troche na wzór hypertherma ,
a biorąc pod wagę ukososwanie prawdopodobnie mam nieszczelną plazme (elektrozzawór) słychać delikatne syczenie ze srodka, powyższą prubę zrobię po naprawieniu tego , i mam pytanie czy ktos odsylal schermana na gwarancji ??? mam problem sprzęt nowy lecz jak wzialem go wtedy co kupowalismy ploter pod naszą nieobecnosc rozkręcili obudowe :/, by podpiąć sie pod thc, i tu pytanie czy mam wgl jeszcze gwarancję ???? plompy są na srubach czy gdzieś w srodku ?
a biorąc pod wagę ukososwanie prawdopodobnie mam nieszczelną plazme (elektrozzawór) słychać delikatne syczenie ze srodka, powyższą prubę zrobię po naprawieniu tego , i mam pytanie czy ktos odsylal schermana na gwarancji ??? mam problem sprzęt nowy lecz jak wzialem go wtedy co kupowalismy ploter pod naszą nieobecnosc rozkręcili obudowe :/, by podpiąć sie pod thc, i tu pytanie czy mam wgl jeszcze gwarancję ???? plompy są na srubach czy gdzieś w srodku ?