SARNOX pomocy !!
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
Mam odmienne zdanie, bardzo dobre maszyny. Spora dynamika pracy, bezbłędna powtarzalność pozycjonowania, maszyny o sporej masie i sztywności. No i gwarancja i szkolenie w Polsce a to bardzo ważne. Taka nieco tańsza wersja kimli z innym sterowaniem. Mają od razu w ofercie akcesoria cnc. Skoro wjechała w stół to musiał być jakiś błąd operatora. Szczerze polecam, TYLKO SARNOX!!!!!!1
PCBmania 

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Napisz coś więcej. Na razie to napisałeś że sprzedający ani potencjalny nabywca mają blade pojęcie o obsłudze maszyn.ANMARTOOLS pisze:
Pokazali mi jak maszyna wycina w 2d ze sklejki. Poprosiłem aby puścić jeszcze raz ten sam program z tej samej bazy i ku ogromnemu zaskoczeniu Panów przefrezowali sobie blat stołu...
„Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.”
- Ernest Hemingway
- Ernest Hemingway
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Sterowanie to bardzo mocno przesadzone określenie dla kontrolera DSP.
O moje doświadczenie proszę się nie bać.
Pytasz dlaczego ta sklejka. Okazało się, że nie mieli narzędzi, materiałów ani uchwytów. Miałem brać ze sobą narzędzia? Po wycięciu bardzo prostego kształtu elipsy (dla maszyny było to chyba i tak za dużo linii kodu w krótkim czasie) chciałem zobaczyć co będzie za drugim razem. Wydmuchaliśmy wióry, pomalowałem krawędź cięcia markerem a tu niespodzianka.
Chcieli się jeszcze zrehabilitować pokazując coś w aluminium ale zamiast łap dociskowych mieli jakieś blaszki i złamali frez i było po zabawie.
Cały ten Sarnox to tylko klon Serona
O moje doświadczenie proszę się nie bać.
Pytasz dlaczego ta sklejka. Okazało się, że nie mieli narzędzi, materiałów ani uchwytów. Miałem brać ze sobą narzędzia? Po wycięciu bardzo prostego kształtu elipsy (dla maszyny było to chyba i tak za dużo linii kodu w krótkim czasie) chciałem zobaczyć co będzie za drugim razem. Wydmuchaliśmy wióry, pomalowałem krawędź cięcia markerem a tu niespodzianka.
Chcieli się jeszcze zrehabilitować pokazując coś w aluminium ale zamiast łap dociskowych mieli jakieś blaszki i złamali frez i było po zabawie.
Cały ten Sarnox to tylko klon Serona
-
- Znawca tematu (min. 80)
Padłemstefanbatory pisze:...Taka nieco tańsza wersja kimli z innym sterowaniem....TYLKO SARNOX!!!!!!1

Sam mam ploter cnc chińczyk, tylko porówniując cenowo z Kimlą to ja kupiłem swoją nową coś pomiędzy 1/3 a 1/4 ceny kimli. W życiu by mi nie przyszło do głowy że mam nieco tańszą wersję kimli z innym sterowaniem. Różnice jednak są
-
-
Kolego ANMARTOOLS co do tego kto co i jak robi prowadziliśmy kiedyś dyskusję w tym wątku https://www.cnc.info.pl/topics60/jaki-p ... t66351.htm
Co do firmy sarnox jest to jakaś życiowa pomyłka matki i listonosza , powiedz mi tylko skoro tam byłeś czy to co udało mi się znaleźć w mapach to rzeczywiście ich firma.
Co do firmy sarnox jest to jakaś życiowa pomyłka matki i listonosza , powiedz mi tylko skoro tam byłeś czy to co udało mi się znaleźć w mapach to rzeczywiście ich firma.

-