upadły_mnich
Otóż zarabianie na maszynach nie jest złe.
Natomiast uważam że jeśli ktoś zarabia na maszynach powinien też płacić za ich reklame (choćby w ten sposób że dzieli się swoimi rozwiązaniami - po to chyba zostało stworzone to forum). Natomiast jeśli chodzi tylko o reklame to niech wykupi sobie baner na tym forum (np w miejsce gdzie jest "
www.akcesoria.cnc.info.pl") i wszyscy będą wiedzieli że jeśli chcą pomocy to niech szykują portfel. Wydaje mi się że forum powstaje po to aby ludzie mogli dzielić się swoją wiedzą - a nie po to aby się firmy reklamowały.
Mnie osobiście jeszcze NIGDY W ŻYCIU nie udało się znaleźć informacji gratisowej w sieci, która jest naprawdę cenna
Z tym się nie zgodzę
Dowód: szukałem schematu spawarki inwerterowej - wystarczy wejść np na "elektrodę"
Tam ludzie udostępniają wiele schematów za zupełną darmochę - czasem "pieniędzmi" są punkty które można zdobywać pomagając innym.
Rezultaty moich poszukiwań - co najmniej dwie tak zaawansowane konstrukcje że nie wiem czy się z nimi kiedyś uporam.
Dokumentacja zawiera opis a nawet dołączone są noty aplikacyjne zastosowanych układów!!! Nikt nie żądał ode mnie żadnej kasy - naswiesz ich głupcami?
Przecież mogli pozamieszczać fotki i wystawić cenę. Wiesz ile mnie to kosztowało? - wejście na serwer z plikami!
Dla tych którzy nie wiedzą - spawarki inwerterowe są z "obecnej" epoki.
Natomiast Piotrjub nie zamieszcza ceny nigdy - wydaje mu się że jak zamieści cenę to będzie to reklama na forum a jeśli napisze ją w prywatnej wiadomości użytkownikowi tego forum - to już nie jest to reklama produktu

A ceny są zapewne "miłe" - świadczy o tym nagłe zainteresowanie "wielorybem" tych którzy podbijali cenę swoim zachwytem - produktem Piotrajub.

olo_3
drogi kolego nie pisz mi o moim intelekcie bo ja nie pisałem o twoim a obrażając mnie napewno mnie nie uciszysz.
Twoją współpracę z Piotemjub widać gołym okiem - nawet w wypowiedziach się zgadzacie:
1 Ty - "nie nadużywasz swojej władzy ?"
2 Reakcja kolegi - "też się przychylam do prośby aby nie dodawać własnych tekstów komentujących w cudzych wiadomościach."
....i nie zapomnijmy o tym "Właśnie wczoraj skończyliśmy nowa końcówkę mocy dużo mocniejszą (dwie wersje na specjalne życzenie kolegi Olo)"
pewnie mógłbym znaleźć wiele dowodów że współpraca układa się wam znakomicie - natomiast po co piszecie o tym na forum? - potrzebna jest nam ta wiedza?
Ale zadowoleni klienci na forum zawsze się przydadza
Pozdrawiam cię kolego olo_3 i nie unoś się zbytnio po przeczytaniu tego bo to nic nie da.
Ocenę moich wypowiedzi zostaw innym.

Piotrjub
Temat CNC obserwuję od jakiegoś czasu natomiast dziś się zalogowałem.
Czy pomagam - tak na "elektrodzie" zdarzyło mi się parę razy natomiast tu nie - bo jak niby miałem to zrobić?
Po prostu przyzwyczajony jestem do niekomercyjnej atmosfery forum.