frezowanie superduplex
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Kombinuję na wszystkie sposoby, ale wydaje mi się że z tym co ja mam to się po prostu nie da dobrze zrobić, zrobię zdjęcie jutro, ale to ramię do rozwiercania ma 360mm a zamontowane na przedłużce 200 mm. capto c8. płytki mam specjalne od firmy tungaloy. ale jak tylko zaczynam zbierać kawałek idzie pięknie i zaczyna wibrować. prędkość skrawania mam na 150, nie zejdę niżej bo mi prędkość wrzeciona nie pozwala. Płytka zjechana po paru obrotach.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Przy tak wysokich prędkościach skrawania zapomnij ze to zrobisz dla takich materiałów jak nierdzewka musisz zejść znacznie w dół i nawet jakbys miał płytki dedykowane do obrobki takiego materiału Kennametal ,seco czy sandvic to przy Vc 150 po prostu trafi je szlak , mus jest zejść z obrotow bo przy takiej średnicy i przy przedłuzce będzie Ci wibrować i detal i wytaczadło z wrzecionem
[ Dodano: 2015-11-25, 17:31 ]
[ Dodano: 2015-11-25, 17:31 ]
Większa płytka większy problem , raczej powinny być to płytki z R=0 lub R=0,2 na narożu większe R wieksze opory skrawaniasmouki pisze:szefu dzwonił że kupił nową głowę do wytaczadła na większe inserty
szuler