Felga aluminiowa z płaskownika jak wykonać dwustronnie ?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Felga aluminiowa z płaskownika jak wykonać dwustronnie ?
Hej, może podpowiecie jakiś sposób na wykonanie felgi dwustronnie. Chcę ją wyciąć z płaskownika. Z jednej strony potrzebuję wybrać wewnątrz materiał a potem odwrócić z drugiej i zebrać zewnątrz żeby zrobić rant. Czy macie jakiś prosty sposób na wycentrowanie wrzeciona po odwróceniu materiału ? Wykonanie "formy" w którą wsadzę element po wycięciu z jednej strony to dobry pomysł ?
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
ja przy frezowaniu robię mikrozłącza i bazę na prostokącie, po odwróceniu ustawiam materiał do tej bazy i jadę drugą stronę
https://www.facebook.com/28635343140297 ... =3&theater
https://www.facebook.com/28635343140297 ... =3&theater
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Też dobre rozwiązanie, też zostawiam te jak ja to nazywam zakładki. przydatna sprawa a roboty mniej niż przy dodatkowym mocowaniu potem elementu. Zobaczymy co mi wyjdzie z tego i jak nie zapomnę to dam znać 
Jak wyznaczasz punkt żeby po odwróceniu był dokładnie w tym samym miejscu ? Środek materiału ?
Ja zaznaczę sobie w materiale środek i tam ustalę punkt zero potem po odwróceniu tylko dorównam krawędzią do freza i powinno być ok.. może się uda
Udało się dziękuję za podpowiedzi
Tu można podejrzeć co z tego wyszło

Jak wyznaczasz punkt żeby po odwróceniu był dokładnie w tym samym miejscu ? Środek materiału ?
Ja zaznaczę sobie w materiale środek i tam ustalę punkt zero potem po odwróceniu tylko dorównam krawędzią do freza i powinno być ok.. może się uda

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Tak, dokładnei - środek pozostaje środkiem, a bok przygotówki jest jedynie do pozycjonowania, żeby było zgranie obu stronPawlo_j23 pisze:Też dobre rozwiązanie, też zostawiam te jak ja to nazywam zakładki. przydatna sprawa a roboty mniej niż przy dodatkowym mocowaniu potem elementu. Zobaczymy co mi wyjdzie z tego i jak nie zapomnę to dam znać
Wyszło pięknie!