Nowa generacja prostego THC - pomysł na :)
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 102
- Kontakt:
wstępny zarys instrukcji, który mam nadzieję wystarczy na początek (możliwe że już taka pozostanie).
http://proma-elektronika.com/download/P ... THC_pl.pdf
http://proma-elektronika.com/download/P ... THC_pl.pdf
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 46
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 102
- Kontakt:
Dziś opanowałem ( w końcu
) anty-nurkowanie w Mach3 -> żeby wiele nie tłumaczyć to piszę właśnie malutki programik -> konfigurator Macha który jednym kliknięciem zrobi prawie wszystko za Was. I tutaj mam pytanie do tych co macha używają (bo ja nie używam) -> czy wyjście #Output2 mogę wykorzystać do tego celu? #Output1 wiadomo - jest do załączenia plazmy ale czy przypadkiem do czegoś tam nie używacie #Output2 ?
swoją drogą mogę tylko potwierdzić co pisaliście wcześniej --> sporo ludzi ciągnie z forum co się da ale ZERO pomocy w skonfigurowaniu w machu funkcji AntyNurkowania mimo że już któryś tam raz o to pytam przy różnych okazjach/tematach "mądrych ludzi" a chciałem zauważyć że Mach to jednak najpopularniejszy program na rynku. Niestety ( albo stety ) musiałem dojść do wszystkiego sam.
Czy u Was Mach3 pamięta "załączenie THC" ?
U mnie za każdym uruchomieniem Macha muszę włączać THC ręcznie.

swoją drogą mogę tylko potwierdzić co pisaliście wcześniej --> sporo ludzi ciągnie z forum co się da ale ZERO pomocy w skonfigurowaniu w machu funkcji AntyNurkowania mimo że już któryś tam raz o to pytam przy różnych okazjach/tematach "mądrych ludzi" a chciałem zauważyć że Mach to jednak najpopularniejszy program na rynku. Niestety ( albo stety ) musiałem dojść do wszystkiego sam.
Czy u Was Mach3 pamięta "załączenie THC" ?
U mnie za każdym uruchomieniem Macha muszę włączać THC ręcznie.
-
- Posty w temacie: 74
U mnie też nie pamięta.prokopcio pisze:Czy u Was Mach3 pamięta "załączenie THC" ?
Ja mam wyjścia #Output #1-2-3-4 zajęte ...czym to nie wiem (CSMiO/ IP-S). Plazma na pewno, przewidziane były jeszcze wyjścia na rysik pneumatyczny, frezarkę. Mogę wywalić bo nie korzystam.prokopcio pisze:czy wyjście #Output2 mogę wykorzystać do tego celu?
Przy 150 chyba trzeba włączyć AntiDive&Feedrate i coś jeszcze w oknie diagnostyki lub na panelu THC Min. Speed ...nie pamiętam, ze 150 praktycznie nie korzystałem a SD to uniemożliwiało.
Wiem, że teraz posypał piachem ...tak tylko wspominam.
[ Dodano: 2015-08-27, 19:22 ]
...nie jestem pewien, ale jak dasz ptaszka w porty i piny/ opcje frezowania/ opcje THC/ włącz kontrolę wysokości palnika nawet bez trybu THC ...to nie trzeba włączać na panelu THC. Właśnie włączenie (świeci się kontrolka) działa na odwrót- wyłączasz.prokopcio pisze:Czy u Was Mach3 pamięta "załączenie THC" ?
-
- Posty w temacie: 46