Jaki gatunek stali na walce do młynka
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Jaki gatunek stali na walce do młynka
Nie wiedziałem w którym dziale napisać, więc napisałem tutaj. Chciałem się zapytać jaki wybrać gatunek stali na walce do młynka do maku, w pobliskiej hurtowni mają tylko S235, ale nie wiem czy nie będzie on za słaby. Myślałem nad C45 albo 18G2A ale nie znam się za bardzo na dobieraniu materiału. Walce będą miały średnice 57mm na długości około 150, a na końcach będę osadzone na łożyskach o średnicy wałka 20mm i z jednej strony będą za łożyskami dwie zębatki na średnicy 19 i szerokości 25mm.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
-
Jesli akceptujesz fakt ze resztki produktu spozywczego ( tluszcz ) pozostana na walku ( co oznacza ze beda fermentowac, gnic I namnarzac bakterie ) to owszem - w ten sposob nie dopuscisz do korozji w jakims tam zakresie....
Natomiast jesli planujesz myc te urzadzenie - co jest przyjetym zwyczajem od 17 wieku w ktorym pewien badacz o nazwisku Leeuwenhoek odkryl mikroustroje zwane bakteriami - wracajac do tematu - jak umyjesz to zardzewieje I bedziesz nie tylko jadl te rdze z makiem ale prawdopodobnie jakies drobnoustroje ktore lubia na rdzy zerowac tez.
Natomiast jesli planujesz myc te urzadzenie - co jest przyjetym zwyczajem od 17 wieku w ktorym pewien badacz o nazwisku Leeuwenhoek odkryl mikroustroje zwane bakteriami - wracajac do tematu - jak umyjesz to zardzewieje I bedziesz nie tylko jadl te rdze z makiem ale prawdopodobnie jakies drobnoustroje ktore lubia na rdzy zerowac tez.
-
- Posty w temacie: 1
Maszynki do mięsa maja noże i siatki ze stali czarnej i jakoś nikt nie umarł od tego ,co najwyżej uzupełnił niedobory żelaza. Jak chcesz to, do firmy przetwórstwa spożywczego, to przepisy są bezwzględne, tylko nierdzewka.InzSpawalnik pisze:Stal czarna I produkty spozywcze ????
Nierdzewka w gatunku 304 conajmniej.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
-
Mariuszczs : a jak jeszcz nozem I widelcem kotleta schabowego to nie masz scierania ? I gdzie te czastki ida ? A co za roznica czy zjadasz mikrony zelaza I wegla czy zelaza chromu i niklu ?
Spojrz za okno - 40 milionow ludzi - jakies 20 milionow samochodow, wiekszosc 20 letnich wyjezdzonych z katalizatorami tak starymi ze moze pracujacymi na 5% wydajnosci .... i ile naprawde ciezkich metali wdychasz ?
Spojrz za okno - 40 milionow ludzi - jakies 20 milionow samochodow, wiekszosc 20 letnich wyjezdzonych z katalizatorami tak starymi ze moze pracujacymi na 5% wydajnosci .... i ile naprawde ciezkich metali wdychasz ?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
-
MariuszCz: jedno pytanie Ci zadam w kontekscie Twojej wypowiedzi ( sory dwa pytania ).
1. Poszedlbys do restauracji w ktorej uzywaja czarnej stali myja ja odkazaja i odtluszczaja albo do lekarza ktory myje, odtluszcza i odkaza narzedzia pracy z czarnej stali - wszak bakterie to nic nowego.
2. Ktory mamy wiek ? - wydaje mi sie ze zatrzymales sie gdzies miedzy 18 a 19tym....
1. Poszedlbys do restauracji w ktorej uzywaja czarnej stali myja ja odkazaja i odtluszczaja albo do lekarza ktory myje, odtluszcza i odkaza narzedzia pracy z czarnej stali - wszak bakterie to nic nowego.
2. Ktory mamy wiek ? - wydaje mi sie ze zatrzymales sie gdzies miedzy 18 a 19tym....