ORTOGRAFIA

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC
Awatar użytkownika

gmaro
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 12
Kontakt:

Post napisał: gmaro » 30 cze 2007, 18:58

termit_tm pisze:gmaro podobno miał problem po tym jak pokazał swoje zdjęcie na forum bo go ludzie po chodniku gonili i zagadywali o CNC
dokładnie tak właśnie było , a tak mogę spawać kolejne konstrukcję CNC na świeżym powietrzu ( foto zupełnie humorystyczne )...
Załączniki
CNC_PRO.jpg
CNC_PRO.jpg (239.55 KiB) Przejrzano 238 razy

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... ;) to nacisnij POMÓGŁ :]

Awatar użytkownika

easy2002
Moderator
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 6
Kontakt:

Post napisał: easy2002 » 30 cze 2007, 19:01

Inf-el pisze:I nawet to zniosę:
Ciekawe :mrgreen:
Kiedy czytałem to powoli to myślałem że sobie język połamię :mrgreen: ale jeśli w normalnym tempie to jest całkiem "normalny" tekst :wink:
Piszecie panowie o znormalizowaniu na przykładzie rysunków wiem że jeszcze do dziś są tak różne zasady w rysowaniu że aż czasami mózg się "laszuje"
np .rzuty amerykańskie
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje ;-) ---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

ERNEST KUCZEK
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 13

Post napisał: ERNEST KUCZEK » 30 cze 2007, 19:12

eeee... rzuty amerykanskie (third angle proj.) takie same jak metryczne tylko z drugiej strony. zeby bylo ciekawiej to ci ktorzy pracuja cale zycie w "third angle" twierdza ze metrtyczne rzuty to dziwadlo. :???:

gmaro fajne foto, bardzo precyzyjne ustawienie. ale najlepszy to beret z antenka, czy jeszcze sa takie dostepne?
POZDRAWIAM

Awatar użytkownika

termit_tm
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2

Post napisał: termit_tm » 30 cze 2007, 19:19

gmaro pisze:

dokładnie tak właśnie było , a tak mogę spawać kolejne konstrukcję CNC na świeżym powietrzu ( foto zupełnie humorystyczne )...

hmmmm ciekawe bartuss1 nie chwalił się ze robi kolejna ultraprecyzyjna maszynę stolarską a może ma konkurencje ? :lol:

Awatar użytkownika

gmaro
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: gmaro » 30 cze 2007, 19:23

ERNEST KUCZEK pisze:gmaro fajne foto, bardzo precyzyjne ustawienie. ale najlepszy to beret z antenka, czy jeszcze sa takie dostepne?
kwestia regionu w którym się mieszka , a beret już wiekowy co prawda , ale nadal spisuję się przecudnie ... :mrgreen:
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)

ERNEST KUCZEK
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: ERNEST KUCZEK » 30 cze 2007, 19:24

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
POZDRAWIAM

Awatar użytkownika

gmaro
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: gmaro » 30 cze 2007, 19:32

ERNEST KUCZEK pisze::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
zastanawiam sie czy zamiast "INCOMING!" nie przywrócić szczerego uśmiechu ... być może sondę trzeba zrobić ...

Ale wracając do tematu związanego z ortografią w szczególności nowi użytkownicy zakładając tematy popełniają dużo błędów i to tak rażących że skupiamy się czasem na nich bardziej niż na problemie :wink: i tak jak zostało powiedziane wyżej problem nie tylko tyczy się naszego forum ..

ERNEST KUCZEK
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: ERNEST KUCZEK » 30 cze 2007, 19:44

ja jestem za powrotem szczerego usmiechu

co do bledow, nikt nic nie zmieni w regulach jakie panuja, a ludzie nadal beda robic ortografy i zostanie wszystko po staremu. to co pisalem nie mialo na celu atakowania nikogo czy tez bronienia czegos, staralem sie rozwazyc ten problem obiektywnie bez zbednych emocji.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2007, 20:11 przez ERNEST KUCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
POZDRAWIAM

numerek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: numerek » 30 cze 2007, 20:01

panowie
moim skromnym zdaniem moderatorzy na naszym forum sa bardzo zapracowani i nie wnikają za bardzo w to co się tu dzieje
vide; ostatnia pyskówka
ale tak patrząc obiektywnie to oni mają narzędzia do dyscyplinowania userów
wicie rozumicie ......przychodzi nowy user i od pierwszego posta kaleczy język aż w oczka kłuje i nic .......

po mojemu post do usunięcia do naprawienia
jak się nie podoba to trudno -najpierw do szkoły po naukę a potem do internetu
nie pisze tu o zwykłych literówkach czy znakach diakrytycznych sam ich czasami nie stosuję bo ich na jednym kompie nie posiadam ale o takich błędach np
czeba zamiast ..........
ktury zamiast.........

no wybaczcie ale po to każdy do tej szkoły chodził czy chodzi aby cokolwiek wynieść -te minimum to pamięć wzrokowa !! przecież to widać że coś nie pasuje w wyrazie karzdy

ja to odbieram tak:
jesli ktoś popełnia razące byki to nie szanuje drugiej strony bo nie chciało mu się sprawdzić błedów (są narzędzia do tego )
jeśli mnie nie szanuje wręcz kole w oczy to dlaczego ja miałbym go szanować i podpowiadać pomagać dyskutować ?

Awatar użytkownika

Inf-el
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 6
Kontakt:

Post napisał: Inf-el » 30 cze 2007, 20:04

ERNEST KUCZEK pisze:nikt nic nie zmieni w regulach jakie panuja
Przyjdzie taki czas, że zmieni. Może zrobi to następne pokolenie, bardziej "światowe".
I również przepraszam, jeśli uraziłem czyjąś ... ortograficzno narodową. :smile:
Ostatnio zmieniony 30 cze 2007, 20:06 przez Inf-el, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”