I jak tu wygrać z taką armią...

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: jasiu... » 17 kwie 2015, 16:10

Ale czy nie odczuwasz, że szukanie detaliczne jednej przyczyny nie jest po prostu ucieczką odpowiedzialności za błędy osób, które je popełniły?

Idę do fryzjera, mam nadzieję, że zostanę ostrzyżony, a nie poczęstowany zalewajką.
Jadę do mechanika, spodziewam się, że mój samochód będzie miał usuniętą usterkę, a nie usłyszę bajki o sierotce Marysi.
Zatrudniam osoby odpowiedzialne za bezpieczeństwo, a więc spodziewam się, że zrobią one wszystko, żebym był bezpieczny, a nie będą mi się tłumaczyć, czemu bezpieczny nie byłem.

Właściwa ocena wszystkich okoliczności ofiarom smoleńskiej tragedii życia nie wróci. Ale właściwa ocena zaniedbań osób, odpowiedzialnych za bezpieczeństwo może kolejnej podobnej tragedii zapobiec. Oni mają płacone za to, żeby najważniejsze osoby w państwie były bezpieczne, a jeśli nie potrafią tego bezpieczeństwa zapewnić, to albo niech się nauczą, albo ze służb odejdą. A że sami odejść nie będą chcieli, bo to fajna fucha, a uczyć im się z lenistwa (może z braku umiejętności językowych) nie chce, to nadal osoby z najwyższych stanowisk w państwie bezpieczne nie są. I ja tu właśnie problem widzę.

Wyobraź sobie sytuację, że ktoś w styczniu każe żonie spędzić noc w samej bieliźnie na balkonie. Kto będzie winny ewentualnego zamarznięcia kobiety? Warunki pogodowe, jej niezahartowanie, czy debil, który kobietę na takie ekstremum skazał. A czym był lot na to pseudolotnisko i kto na ten lot tych ludzi skazał? Nie było innych możliwości?

No to ci powiem, że nie było. W sobotę 10 kwietnia rano lotnisko w Witebsku (ok. 120 kliometrów od Katynia) było nieczynne. Moskwa, to ok. 500 kilometrów, Mińsk ponad 300 km. Myślisz, że samolot prezydencki miał paliwo na ten lot? Normą jest zabieranie takiego zapasu, żeby lądowanie było bezpieczne, z uzupełnieniem zbiorników na lotnisku. Do Witebska by doleciał, ale tam by go nie mogli przyjąć. Czy miał paliwo np. na lot do Moskwy? Ot jeszcze jedna przemilczana sprawa, no bo ktoś takie rzeczy powinien sprawdzić, zapewnić ewentualny transport z lotnisk zapasowych do Katynia. Kto swoje obowiązki olał?

No ja chciałbym wiedzieć. Bo jeśli ci ludzi nadal zajmują się swoimi obowiązkami, to wieczne odpoczywanie daj panie tym, za których bezpieczeństwo odpowiadają.

ma555rek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: ma555rek » 17 kwie 2015, 16:19

Grawer.Gift pisze:Chcę wiedziec jak było naprawdę a nie jaka jest oficjalna wersja ruskiej strony
Niedawno w telewizorni, oczywiście w zaangażowanym kanale, jeden z kwestionowanych przez prawdziwych polaków "fachowców" podniósł kwestię ze cały wrzask o szczegóły z Błaksikiem, brzozą, czy fikołek był czy to właśnie wybuch go rozniósł na kawałki - to wszystko jego zdaniem są tylko nieistotne szczegóły i tylko wynik katastrofofy która zaczęła się jeszcze w Mirosłąwcu. A jeden z jej sprawczych czynników własnie zginął w Smoleńsku.
To tak dla próby wyjaśnienia "prawdy" przez optykę przekonań o istnieniu sił.
Można faktycznie pomyśleć samemu.
A że i tak jest jeszcze mnóstwo bałaganu - oczywiście, najlepszy dowód to to że w imię spokoju władza łamie prawo zezwalając na działania prawiczków którymi powinna zająć się z urzędu. A się tego boi bo przy okazji wyjdą własne brudy.
Jedni nie lepsi od drugich.

[ Dodano: 2015-04-17, 16:31 ]
bartuss1 pisze:, żaden polityk nie wyciaga z tego wnioskow
Ależ wyciąga, nawet się niechcący do tego przyznaje - np Kurski z jego ciemnym ludem - Może nieprawda?
A ilu się nabrało na cudowną przemianę po apelu do braci Rosjan?

Największą szkodę którą PIS wyrządziło to fakt że gdy nawet mają rację w jakiejś sprawie to i tak jest to odrzucane - bo proponuje to właśnie ta kacza formacja.
Inaczej - sprowadzili rolę opozycji do paździerza, zarówno w argumentacji, celowości wreszcie skuteczności.
Kto się dzisiaj przejmuje gdy PIS podniesie sprawę przekrętu PO?
NIKT, bo kto by słuchał co ONI gadają.
To jest ich największy "sukces"
A cichaczem to o czym pisał kol ezbig.
Pasjonat

Grawer.Gift
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 23

Post napisał: Grawer.Gift » 17 kwie 2015, 16:59

bartuss1 pisze:a co mi poglądy dadzą?.................tyle rzeczy jest do zrobienia w tym chorym kraju
No tak
To masz problem
A właściwie to z takim podejściem nie masz problemu.

i nie szukaj tu sprzeczności bo to jest tak jak ze sraczką : jednocześnie i często i rzadko.

a swoją drogą szczęśliwy ten co nie ma poglądów bo ma dużo do roboty
-:)

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 9
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 17 kwie 2015, 17:19

nie, to nie ja mam problem, to politycy maja problem
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

mc2kwacz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 18

Post napisał: mc2kwacz » 17 kwie 2015, 17:40

Żałuję że nie napisałem, że 10% nie wierzy w lądowanie człowieka na Księżycu. Przesłanie to samo a temat ciekawszy i bezpieczniejszy. :lol:

micro
Posty w temacie: 1

Post napisał: micro » 17 kwie 2015, 21:03

Mówisz, że bezpieczniejszy ?.
A czy wiesz, że promieniowanie kosmiczne jest szkodliwe, a nawet zabójcze ?.
A czy wiesz, że lot na Księżyc musi opuścić obszar ochronny i wyjść poza pasy Van Allena.
A czy wiesz, że nie wynaleziono metody ochrony przed niebezpiecznym promieniowaniem ?.
A czy wiesz, że "Srebrny Glob", wcale nie jest srebrny?.
Można tu stawiać jeszce wiele pytań...

Warto poczytać

zdzicho
Posty w temacie: 5

Post napisał: zdzicho » 17 kwie 2015, 21:11

No co ty? Kwacz wie wszystko,tylko nie o wszystkim pisze ,bo się na razie nie da.

mc2kwacz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 18

Post napisał: mc2kwacz » 17 kwie 2015, 21:25

micro pisze:Mówisz, że bezpieczniejszy ?....
Raczej chodzi mi o to, czy flagą poruszał wiatr i czy w tle transmisji było czy nie było słychać strzały. :lol:

ma555rek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: ma555rek » 17 kwie 2015, 21:39

zdzicho pisze:No co ty? Kwacz wie wszystko,tylko nie o wszystkim pisze ,bo się na razie nie da.
większą pejoratywność zawierałoby posądzenie że dozuje odpowiednio do poziomu. :wink:
Pasjonat

Grawer.Gift
Posty w temacie: 23

Post napisał: Grawer.Gift » 18 kwie 2015, 09:35

Raczej potwierdza to domniemanie że w każdym jest trochę Antoniego M.
Tyle że w niektórych trochę więcej.

Rychowi opadła kopara

http://www.wykop.pl/link/2499541/pawel- ... kiego-pis/

To jest metoda na odłączenie ryjów od koryta
okręgi jednomandatowe

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”