jak zrobic otwor w 3d
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
jak zrobic otwor w 3d
mam problem w 3d chce zrobic otwor na tej bryle na rysunku ale nie wiem jak ?nie musi byc on na przelot moze byc do polowy.dzieki.

Tagi:
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
jak zrobic otwor w 3d
dzieki juz wychodzi zapomnialem o podkresleniu.
(punkcik polecial)
a wiesz moze dlaczego nie chce mi wyciagnac wszystkich elemetow tylko te co na zdjeciu?

co robie zle? zaznaczylem wszystkie.?

(punkcik polecial)
a wiesz moze dlaczego nie chce mi wyciagnac wszystkich elemetow tylko te co na zdjeciu?

co robie zle? zaznaczylem wszystkie.?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Wyciagnąć trójkat czy otwór... Domyslam się ze rysunek wykonany jest kreską typu odcinek a nie polilinią - ten trójkat, i dlatego Acad nie przyjmuje do zbioru polecenia _extrude wybieranego obiektu który nie jest zamknietą polilinią. I tyle. Narysuj jeszcze raz trójkąt ale polilinią i sprawdż we własnościach czy jest zamknięty, ewentualnie od razu rysuj ostatni segment trójkąta poleceniem _close zamiast wskazywać początkowy punkt polilini.
Możesz też wywołać polecenie _region i wskazać boki trójkata - zamieni się on w region (tego nie widać) a nastepnie będzie można go wyciągnąć.
Możesz też wywołać polecenie _region i wskazać boki trójkata - zamieni się on w region (tego nie widać) a nastepnie będzie można go wyciągnąć.