zrób lepszą, ja nie fotografmlekocccp pisze:No na aukcji wiele lepiej zaprezentowałeś frezareczkę
Frezarka 1000x1000x300
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
Dlatego zrób jak napisałem. Poślij ten jeden pin na wejście cyfrorwe (w manualu csmio znajdź jakieś oddzielne wejście cyfrowe które ma - i +. A na plus tego wejścia cyfrowego poślij zasilanie. (pewnie 24V DC).bartuss1 pisze:tam tylko jeden pin z kabla wystaje i nic wiecej, ani tego rozkrecic ani nic
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 73
- Kontakt:
zrobiłem inaczej
wejscie cyfrowe do masy maszyny a guzik na 24+. więc uzyskalem impuls - podglądając piny na diagnostyce.
jednakże jesli chodzi o makro - cóż, dostałem plik z całym ekranem, więc żeby odpalić makro pomiaru narzedzia muszę załadować cały ekran po angolsku, no juz kij tam, jednakże próba edycji tegoz zerowania skutkuje zwiechą macha - może "producent" tegoż guzika nie przewidzial działania pod ethernetem
znalazłem odpowiednie czyste makro i wedytowałem w guzik, obyło sie bez ładowania osobnego screenu
czyste czyli bez niepotrzebnego bazowania xy
[ Dodano: 2015-02-28, 17:38 ]
i takie tam
wejscie cyfrowe do masy maszyny a guzik na 24+. więc uzyskalem impuls - podglądając piny na diagnostyce.
jednakże jesli chodzi o makro - cóż, dostałem plik z całym ekranem, więc żeby odpalić makro pomiaru narzedzia muszę załadować cały ekran po angolsku, no juz kij tam, jednakże próba edycji tegoz zerowania skutkuje zwiechą macha - może "producent" tegoż guzika nie przewidzial działania pod ethernetem
znalazłem odpowiednie czyste makro i wedytowałem w guzik, obyło sie bez ładowania osobnego screenu
czyste czyli bez niepotrzebnego bazowania xy
[ Dodano: 2015-02-28, 17:38 ]
i takie tam
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 73
- Kontakt:
czujnik stoi w dowolnym miejscu stołu. nacisniecie bannerka "automatyczny pomiar narzędzia" powoduje bazowanie zeta na guziku i cofniecie na bezpieczną wysokośc ale już z nową koorydnatą
guzik podstawiamy pod zetke gdzie nam pasuje
co kolega aluminium nigdy nie widział ? w stal bym tak nie przygwozdził od czoła bo hss poszedłby sie walić
guzik podstawiamy pod zetke gdzie nam pasuje
co kolega aluminium nigdy nie widział ? w stal bym tak nie przygwozdził od czoła bo hss poszedłby sie walić
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 14
A co jak stół jest zafajdany wiórami ? Nie zauważenie małego paprocha i detal do wyrzucenia według mnie powinien być gdzieś na stałe zamontowany
nawet przykręcany do stołu
mniej więcej jak tu
tak myślałem że aluminium ale wolałem zapytać , może zaprezentował byś maksymalne parametry obróbki
wiele osób jest pewnie ciekawych jak ta bestia pracuje ;]
nawet przykręcany do stołu
mniej więcej jak tu
tak myślałem że aluminium ale wolałem zapytać , może zaprezentował byś maksymalne parametry obróbki

;]
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 22
- Kontakt:
I ganiać zawsze przez cały stół do mierzenia. To szybciej na papierek ustawimykeone pisze: według mnie powinien być gdzieś na stałe zamontowany
;]