Sterowanie było kupione razem z resztą gratów więc zasilacz jest jaki jest. Też bym go zmienił na toroida, ale na razie musi zostać ten co jest. Przydałoby się większe napięcie, bo jak podniosłem to 58V to "żabka" jakby się zmniejszała (może mi się tylko wydawało, ale na ucho wrażenia dźwiękowe były lepsze).syntetyczny pisze:Z zasilaczami regulowanymi mam złe doświadczenie. Zmieniłbym na toroida.
Latency test powinien być w okolicach 10 tyś ns. żeby taki układ na paskach działał ok.
Przyśpieszenie wg mnie powinno być 10x prędkość maksymalna, ale piszę to z głowy więc mogę się mylić.
Latency test wypada kiepsko, bo w okolicach 27 tys. W konfiguracji ustawiłem na 29 tys. i program jeszcze ani razu nie wyświetlił błędu zachwiania czasu jądra.
Przy przyspieszeniu 2000mm/s2 wszystko pracuje ok. zmniejszyłem bo zadawało mi się, że paski sprężynują przy nawrotach, ale to raczej jakiś luz był.
Jutro pomierzę czujnikiem kroki, czy są identyczne, bo coś mi się wydaje, że problem tkwi w mikrokroku. Silniki są na dosyć długich kablach (ponad 4m), prądy wysokie (7.8A), indukcyjności uzwojeń duże, być może przebieg prądu na zaciskach silnika jest mocno zniekształcony i stąd nierówne kroki.