Czy może Kolega naszkicować przekrój tej nakrętki? Interesują mnie zwłaszcza powierzchnie, z którymi stykają się bieżnie łożysk.bartuss1 pisze:promieniowe czyli oporowe, pasek nie bedzie naciagany kluczem 22 , a wzdłuzny docisk lozysk pozwala na stabilne kręcenie się
nakretka napędzana
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 12
- Kontakt:
a mam taki szkic napredce zrobiony jakis czas temu, powierzchnie jak powierzchnie czołowe, fi 42, głębokośc na 5,5mm tak aby wystawało na tyle żeby bieznia zewnetrzna mogła oprzec sie w pierscieniu i nie tarły obudowy o siebie
- Załączniki
-
- obudowa nakretki skan.JPG (42.09 KiB) Przejrzano 838 razy
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
fajna sprawa...
nareszcie coś nowego.fajne rozwiazanie, te o takim myslałem, ale brakło zapału.
rzeczywiści, gdyby było jeszcze jakieś kasowanie luzu, było by super, ale trudno. napewno się sprawdzi... i koniec z drgająca srubą... można stosowac teraz kilometry sruby
jedno co mnie martwi, to silniki 3Nm oraz jeszcze dodatkowe przełozenie. .... 1000 mm/ minute to będzie sukces
nareszcie coś nowego.fajne rozwiazanie, te o takim myslałem, ale brakło zapału.
rzeczywiści, gdyby było jeszcze jakieś kasowanie luzu, było by super, ale trudno. napewno się sprawdzi... i koniec z drgająca srubą... można stosowac teraz kilometry sruby
jedno co mnie martwi, to silniki 3Nm oraz jeszcze dodatkowe przełozenie. .... 1000 mm/ minute to będzie sukces

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
a szkoda właśnie bo mając już nie ruchomą śrubę a ruchoma nakrętkę można by wycisnąć przyzwoite prędkości przy takiej długości śrubywood carver pisze:edno co mnie martwi, to silniki 3Nm oraz jeszcze dodatkowe przełozenie. .... 1000 mm/ minute to będzie sukces

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...