Pozdrawiam
Frezarka wielozadaniowa z Epoxygranitu ---> Beton
-
DOHC
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 133
Do zwożenia gratów na frezarke kupiłem sobie okulara kombi, jego pierwszy kurs to przywiezienie do domu 460 kg zbrojenia rozproszonego w bagażniku
. Próbną betoniarkę tego betonu wylałem w posadzke pod maszynę i jak się w to huknie młotkiem to dzwięk jest totalnie różny do betonu zwykłego. Widać że materiał jest bardziej jednolity brzmi jak kamień polny, taki nie porowaty. (nigdy nie naparzałem młotkiem w pomniki dlatego nie wiem jak brzmi np granit) Widać że dzwiek rozchodzi się znacznie szybciej ale i milknie szybciej. Generalnie przy tej maszynie jest myślę spory margines błędu bo współczynnik bezpieczeństwa jest duży. Powiem tylko że największym ziarnem w tym betonie jest piach.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Tagi:
-
DOHC
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 133
dragon44 pisze:DOHC a możesz pokazać zdjęcie powierzchni / struktury betonu? i tak z ciekawości jak to wychodzi w przeliczeniu złotówki na litry? (o ile to nie jest tajemnica patentowa ;P )
Co do kosztów to nie bardzo chce mi sie liczyć ale 1000-1500 spokojnie za 1m3 trzeba zakładać. Istnieje jeszcze jeden problem, firmy sprzedające surowce do betonu jako jednostkę podstawową przyjmują transport 24 palety
Te dwie wyżej to jako fragment posadzki.
Ukruszyłem specjalnie dla Ciebie kawałek, widać strukturę z tym że to fragment który wciekł pomiędzy szalunek a mur i tam nie dotarło w ogóle zbrojenie rozproszone. Ten beton nie był w ogóle wibrowany.

-
oprawcafotografii
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 9
-
oprawcafotografii
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 9
Ja pytam o zbrojenie, nie o kruszywo 
Pisales, ze zbrojenie rozproszone - wiec jakies wlokna pewnie?
http://www.ankrakompozyty.pl/?wlokno-ba ... -betonu,24
q
Pisales, ze zbrojenie rozproszone - wiec jakies wlokna pewnie?
http://www.ankrakompozyty.pl/?wlokno-ba ... -betonu,24
q