imak szybkozmienny
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 50
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Witam wszystkich.
Jestem na forum od jakiegoś czasu czytam obserwuję no i wiele się dowiedziałem (nauczyłem) za co wielkie DZIĘKI
Jestem od jakiegoś czasu posiadaczem małej tokarki i powoli ją kompletuję ,
i tu pytanie do kolegi jaoperator czy nadal jest możliwość zamówienia imaka do MN80
pisałem @
Pozdrawiam
Jestem na forum od jakiegoś czasu czytam obserwuję no i wiele się dowiedziałem (nauczyłem) za co wielkie DZIĘKI
Jestem od jakiegoś czasu posiadaczem małej tokarki i powoli ją kompletuję ,
i tu pytanie do kolegi jaoperator czy nadal jest możliwość zamówienia imaka do MN80
pisałem @
Pozdrawiam
-
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Był tu pomysł aby kostki główne robić trójkątne. Tam uchwyt do noża był wciągany, a nie odpychany kołkiem, jak w robionym zestawie. Ale trójkątny nie powinien być, bo uchwyt do noża bazuje na powierzchni zewnętrznej i bokach skośnych. Takie mocowanie jest pewnie ze trzy razy mocniejsze. Zamiast wciągania można użyć wkręty z boku uchwytu do noża. Zamiast czernienia do rozważenia jest również pokrycie galwaniczne. Azotowanie spełnia tu rolę estetyczną i ochronną, ale nawęglanie i hartowanie wzmocniłoby cały zestaw i zabezpieczyło przed wszelkimi odkształceniami. Pozdrawiam w nowym roku.
-
Panowie,jest problem z moją maszynką ,przez własną głupotę wyczyściłem cały system tzn. dane maszynowe ,parametry i wszystkie ustawienia. Znajomy serwisant nie śpi po nocach żeby reanimować zwłoki ale z marnym skutkiem
. Nie wiem ile to jeszcze potrwa ale terminy zestawów ,które przyjąłem bardzo się wydłużą.
P.S
Dla posiadaczy CNC z systemem Fanuc
NIE WŁĄCZAJCIE MASZYNY TRZYMAJĄC JEDNOCZEŚNIE WCIŚNIĘTY PRZYCISK DELETE!!!!

P.S
Dla posiadaczy CNC z systemem Fanuc
NIE WŁĄCZAJCIE MASZYNY TRZYMAJĄC JEDNOCZEŚNIE WCIŚNIĘTY PRZYCISK DELETE!!!!