Dokładnie o to chodzi, mam pomysł zastosowania dla niej ale nie wiem czy można na tym zarobić więc budżet jest napięty jak bycze jaja. Jak się okaże, że mój pomysł nie jest najgłupszy to będę myślał na upgradem albo budową nowej.dance1 pisze:ja w tego typu konstrukcji grubo zastanowiłbym się nad odprężaniem wibracyjnym, wyżarzanie na dobre jej nie wyjdzie, to masz gwarantowane.
3Nm? od przybytku głowa nie boli
wałki 16 bez problemu na początek wystarczą, jak maszynka zacznie $ przynosić to zbudujesz nową lub też modernizację przeprowadzisz.
Też mi się wydaje że się zrobi burdel jak do pieca ją wsadzę a to będzie kosztować prawie 400zł, poważnie zastanawiam się nad nie odprężaniem, żadnym. Jak zacznie ciągnąć z czasem rama to się zacznę martwić.
Pytanie nie do mnie ale mogę odpowiedzieć, silniki i wrzeciono (najważniejsza zaleta ER16) zostanie na maszynie jak zrobię upgrade albo powędrują do drugiejdragon44 pisze:bez sensu.... na co mu silniki 3Nm i wrzeciono 2,2kW jak będą wałki szesnastki??? Chcesz ją odprężać, no ok, jakoś to bym zrozumiał, ale znowu nie przy tych wałkach... daj lepiej jakieś używane szyny, na giełdzie czasami chodzą w śmiesznych cenach... dance1, dlaczego odprężanie termiczne jej na dobre nie wyjdzie? przetopi się? Mówisz wibracyjnie?? wiesz ile to kosztuje?? to w ogóle bez sensu