ArtcamExpress
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
ArtcamExpress
Witam
Mam pytanie odnośnie możliwości Artcam Express czy jeżeli narysuję coś np w Autocadzie to potem będę mógł importować to do Expressa i tam przypisać narzędzia i obróbkę? Chodzi mi głównie o panele 3D typu fale itd. Obróbka będzie wykonywana na maszynie 5 osiowej.
Pozdrawiam,
Mam pytanie odnośnie możliwości Artcam Express czy jeżeli narysuję coś np w Autocadzie to potem będę mógł importować to do Expressa i tam przypisać narzędzia i obróbkę? Chodzi mi głównie o panele 3D typu fale itd. Obróbka będzie wykonywana na maszynie 5 osiowej.
Pozdrawiam,
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
no to pacz...corano pisze: Druga sprawa.. chciałbym zobaczyć te fale z AutoCad-a ..
tylko na siedząco abyś się nie przewrócił.

Nawet świątka w ten sposób ulepisz.
A w 2.5D to możesz co najwyżej warstwice frezować gdy zderzaczkiem frezarki poustawiasz dla każdej głębokość bo masz tylko Gkod typu frezuj/nie frezuj ale jak głeboko to własnie te 0,5 osi brakuje.
Pasjonat
-
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
-
corano pisze:konstruktor111 pisze: /../ pytanie czy ten artcamexpress poradzi sobie z czymś takim
Odp. Najtańsza wersja ARTCAMA poradzi sobie jeśli importujesz pliki zapisane jako STL
Rozwinę temat innym razem
No i z tym STL jakiś problem jest bo ich nie widzi, nie wiem, czy źle to zapisuje, ale jakby żadnego pliku STL nie było.
-
Może źle się wyraziłem, auotocad nie exportuje mi tego pliku, nie wiem gdzie robię błąd. Ogólnie stworzyłem te "fale" metodą łączenia splainów przez funkcję loft i może błąd tkwi w samym sposobie modelowania.EG-SPOON pisze:Najpierw stwórz nowy model o odpowiednich wymiarach, a później z menu "Reliefy" kliknij na "Importuj model 3d"
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
AutoCAD (moim zdaniem) nadaje się do modelowania w równym stopniu co kombajn zbożowy do jazdy po autostradzie.konstruktor111 pisze:Może źle się wyraziłem, auotocad nie exportuje mi tego pliku, nie wiem gdzie robię błąd. Ogólnie stworzyłem te "fale" metodą łączenia splainów przez funkcję loft i może błąd tkwi w samym sposobie modelowania.
Niby się da, ale .....