Praca - To trzeba przeczytać - umowy śmieciowe

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 10

Post napisał: trzasu » 14 lip 2014, 20:42

Ciowiec pisze:
a niech sobie trzymają co chcą na własne ryzyko jeśli wolą takowe podejmować..... inni chcieli mieć 10% z amber gold ale tym razem ryzyko nie opłaciło się, cóż chytry 2 razy traci

a potem dla maskowania własnej głupoty obwiniają państwo bo im nie powiedziało "nie inwestuj" :mrgreen:
Jak rozumiem dalej nie widzisz w tym procederze złodzieja tylko ludzka głupotę, no cóż, idąc tym tropem kodeks karny winien być zniesiony ...

Po ostatniej akcji "niezależnej prokuratory" w siedzibie "Wprost" OBWE ( która przesiąknięta jest pisiorami :)) napisała oświadczenie iż: "Prawa dziennikarzy do ochrony źródeł informacji poufnych muszą być chronione, a podstawowa rola mediów w każdej demokracji musi być zapewniona" stąd moje określenie o reżimie, którego nie mam zamiaru zmieniać, reżim Tuska czy ci się to kolego Ciowiec podoba czy nie :smile:

[ Dodano: 2014-07-14, 20:48 ]
Ciowiec pisze: żadne państwo nie jest idealne, czego dowodem jest np piramida Murdocha w USA reżymie Obamy...
Jak rozumiem Oabam ma 100% poparcia, opozycja tam nie istnieje i go nie krytykuje cokolwiek by nie zrobił ... a jak go krytykują to pewnie są to pisiory :grin:

Kolego Ciowiec, musisz przyjąć do wiadomości, że na szczęście PL to jeszcze nie komunistyczna Korea i ludzie czasem krytykują władzę, wiem, że marzy ci się tak jak Twojemu wodzowi D.T pełen autorytaryzm ale póki co tak nie jest, są jeszcze Ci inni zwani przez Was psiory :lol:
Ostatnio zmieniony 14 lip 2014, 20:52 przez trzasu, łącznie zmieniany 1 raz.

Tagi:

Ciowiec
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 15

Post napisał: Ciowiec » 14 lip 2014, 20:50

przecież nie twierdzę że to nie jest wina złodzieja... on tylko ukradł to co było, a skoro właściciel wolał trzymać wartosciowe rzeczy "pod poduchą", no to zwinął i to...tylko tyle...

złodziej jest winny i powinien pójsc siedziec a poszkodowany jest winny swojej nieroztropnosci bo nie powierzył kasy odpowiedniej instytucji (bankowi) tylko trzymał w domu (amber gold).. a potem jeszcze ma pretensje do wszystkich tylko nie do siebie że go nie obronili przed złym złodziejem

jak ktoś oferuje 2 czy 3 razy większy procent niż inni to chyba powinna się zapalic czerwona lampka i zakładanie że to nie jest podejrzane jest naiwnością

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: trzasu » 14 lip 2014, 20:54

Ciowiec pisze:
jak ktoś oferuje 2 czy 3 razy większy procent niż inni to chyba powinna się zapalic czerwona lampka i zakładanie że to nie jest podejrzane jest naiwnością
Powiedz to starszym osobą okradanym "na dziadka lub babcię".

Facet powinien kisić się do końca życia w więzieniu, póki co ma na razie dwa wyroki uniewinniające go ... miejmy nadzieje iż będzie ukarany przykładnie.

Lemingi widzę do perfekcji opanowały hasło: Złodziej krzyczy: łapać złodzieja, nie firma amber dolg jest złodziejem tylko ludzie głupi, nie treść taśm jest ważna to kto je nagrywał, lot priekazy z góry.

zdzicho

Post napisał: zdzicho » 14 lip 2014, 20:56

Ciowiec pisze:
trzasu pisze:reżim Tuska.
dobre :mrgreen:
.
Masz w tym względzie jakieś wątpliwości? To oczywista oczywistość od 1945 r,ciągle kontynuowana.

Ciowiec

Post napisał: Ciowiec » 14 lip 2014, 20:59

trzasu pisze:Kolego Ciowiec, musisz przyjąć do wiadomości, że na szczęście PL to jeszcze nie komunistyczna Korea i ludzie czasem krytykują władzę, wiem, że marzy ci się tak jak Twojemu wodzowi D.T pełen autorytaryzm ale póki co tak nie jest, są jeszcze Ci inni zwani przez Was psiory
i dobrze, taka jest rola opozycji, tylko często ta krytyka nie jest poparta argumentami a tylko populistycznymi hasłami.. wszystko jest źle, wszystko jest złe, Tusk musi odejść, wszyscy do dymisji - to każdy potrafi powiedzieć...

niech wypunktują używając rzeczowych argumentów co jest złe co powinno się zmienić, niech rzucą dobre pomysły na reformy..

[ Dodano: 2014-07-14, 21:00 ]
panowie zwolnijcie bo nie nadążam :mrgreen: :mrgreen:

[ Dodano: 2014-07-14, 21:05 ]
trzasu pisze:nie treść taśm jest ważna to kto je nagrywał
to co sie nadaje do prokuratury - rozmowa Nowaka - poszła do prokuratury

reszta nie nosi znamion przestępstwa wg obowiązującego prawa, w przeciwieństwie do nielegalnego nagrywania, co jest wbrew prawu

z resztą było to już chyba powiedziane na forum
Ostatnio zmieniony 14 lip 2014, 21:07 przez Ciowiec, łącznie zmieniany 1 raz.

zdzicho

Post napisał: zdzicho » 14 lip 2014, 21:07

Ciowiec pisze:
niech wypunktują używając rzeczowych argumentów co jest złe ...
:
Sam nie widzisz, trzeba paluszkiem pokazać ?- współczuję

Ciowiec

Post napisał: Ciowiec » 14 lip 2014, 21:10

czyjekolwiek wspóczucie mam tam gdzie swiatło nie dochodzi..a szczególnie twoje :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen:

ale skoro już tak bardzo chcesz, to możesz wysilić swój móżdżek i przytoczyc ich cudowne "pomysły"...

najbardziej mi się podoba propozycja cofniecia reformy emerytalnej, nie zapomnij o tym hehe

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: trzasu » 14 lip 2014, 21:37

Ciowiec pisze:

najbardziej mi się podoba propozycja cofniecia reformy emerytalnej, nie zapomnij o tym hehe
Jedyna sensowna propozycja na przyszłe emerytury to:

- wzrost demograficzny
- wzrost gospodarczy.

Ludzi po 67 roku życia przy stanie obecnej polskiej służbie zdrowia ciągać jeszcze po budowach to zwykłe barbarzyństwo na ta chwile, może to nie dobry przykład bo daleko nam do Niemców ale u nich ostatnio obniżono wiek emerytalny, ma to tez wpływ na bezrobocie w śród młodych, reżim Tuska co by zbytnio się nie wysilać i nie narażać swym grupom interesów potrafi tylko wieszać się na brakach najsłabszych czyli podnosić podatki, zajumac kasę z ofe i podnieść wiek, mega reformy na miarę reżimu, a po nas choćby potop ...

Wystarczyło wydłużyć o 6 miesięcy urlop macierzyński i już są tego efekty, czyli da się.

Bez wzrostu demograficznego w i emerytura w wieku 87 lat nie starczy.

Ciowiec

Post napisał: Ciowiec » 14 lip 2014, 21:50

trzasu pisze:- wzrost demograficzny
- wzrost gospodarczy.
niestety tak, i niestety z obiema jest krucho :/
trzasu pisze:Ludzi po 67 roku życia przy stanie obecnej polskiej służbie zdrowia ciągać jeszcze po budowach to zwykłe barbarzyństwo na ta chwile
była już o tym dyskusja w innym temacie, nie chce mi sie cytować :P

Donald jest jaki jest, ale póki jaro z macierewiczem bije piane to jestem spokojny o 3cią kadencję :mrgreen: :mrgreen:

obecna koalicja stanowi po prostu najmniejsze zło w danej sytuacji politycznej...
nie Twierdzę że jest idealnie, wiele rzeczy mi się nie podoba, ale cóż... życie

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: trzasu » 14 lip 2014, 21:57

Ciowiec pisze:

obecna koalicja stanowi po prostu najmniejsze zło w danej sytuacji politycznej...
nie Twierdzę że jest idealnie, wiele rzeczy mi się nie podoba, ale cóż... życie
Jako, że Ci humor dopisuje to z dedykacja ... :grin:

[youtube][/youtube]

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”