Toczenie aluminium
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1
Przetaczanie felg alu nazywa się diamentowaniem.
Mam pytanie do kolegów, mianowicie czy nie można by zrobić noża z segmentu od diamentowej tarczy garnkowej?
http://www.grand-master.pl/?130,tarcza- ... s06bi70i80
Jakby wyciąć segment, zrobić jego mocowanie i naostrzyć?
Mam pytanie do kolegów, mianowicie czy nie można by zrobić noża z segmentu od diamentowej tarczy garnkowej?
http://www.grand-master.pl/?130,tarcza- ... s06bi70i80
Jakby wyciąć segment, zrobić jego mocowanie i naostrzyć?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
@fedl, nie mam tyle felg do robienia. Problem uważam za rozwiązany w teorii. Tak jak jasiu... pisał oraz jak wskazują moje studia dotyczące składu stopu felg i możliwości płytek to PCD da radę. W praktyce gdy trafią się felgi po przetoczeniu zostawiam z matowymi plamkami lub satynuję szlifierką i ewentualnie poleruję zależy co klient chce i budżet mu pozwala.
@marcinexx nie widzę sensu w takich kombinacjach gdy na ebayu ceny płytek PCD zaczynają się od 30$.
Nie mam presji na felgi ale sprawię sobie płytkę z PCD i dam znać jaki jest efekt tyle, że nie obiecuję kiedy;)
@marcinexx nie widzę sensu w takich kombinacjach gdy na ebayu ceny płytek PCD zaczynają się od 30$.
Nie mam presji na felgi ale sprawię sobie płytkę z PCD i dam znać jaki jest efekt tyle, że nie obiecuję kiedy;)
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
Witam,
wiem jedno - super powierzchnia przy toczeniu aluminium = płytka z diamentem. Polecam płytkę z łamaczem - unikniesz nawijania się wiórów na oprawkę - one też potrafią rysować powierzchnię. Przerobiłem dziesiątki ton aluminium, i na obróbkę wykończeniową stosuję diament. Można dać posuw 0,01 i zbierać 0,01 - efekt piorunujący.
Pozdr.
wiem jedno - super powierzchnia przy toczeniu aluminium = płytka z diamentem. Polecam płytkę z łamaczem - unikniesz nawijania się wiórów na oprawkę - one też potrafią rysować powierzchnię. Przerobiłem dziesiątki ton aluminium, i na obróbkę wykończeniową stosuję diament. Można dać posuw 0,01 i zbierać 0,01 - efekt piorunujący.
Pozdr.
czyro